Dintre acestea, 1.379 nu aveau întocmit contract individual de muncă, 117 nu aveau contract individual de muncă transmis în Revisal, 5 persoane prestau activitate având contractul de muncă suspendat, iar 50 de persoane prestau activitate în afara programului de lucru din contractul part-time.
Primirea la muncă a unei persoane fără să fi încheiat un contract individual de muncă sau care lucrează în regim de part-time și în realitate este plătit pentru muncă cu normă întreagă, sunt practici des întâlnite în România, dar care acum sunt amplificate de modificările aduse de către executiv, la Codul Fiscal, scrie Wall-Street.ro.
Libertatea continuă ancheta asupra dublului accident aviatic care a avut loc în Dobrogea pe 2 martie 2022 si care nu are până azi nicio concluzie, nici din partea autorităților militare, nici din partea celor judiciare.
În acea seară, în turn se aflau locotenentul colonel Iulian Vîrșan și sergentul Ștefan Uatu. Pe parcursul zborului, ei au fost cei care au pus echipajului întrebarea din partea bazei Borcea, „dacă misiunea se poate continua”.
Asta pentru că baza Borcea primise o nouă actualizare meteo. Ofițerul de supraveghere aeriană Nicușor Anghelescu a declarat superiorilor, într-un document consultat de Libertatea, că aeronava a mers constant „până la altitudinea de 1.900 de picioare, raportat la 20:28″. Apoi, în nici două minute „aeronava pierde altitudine constant și este pierdută legătura radar la ora 20:30:30 la înălțimea de 100 de picioare”.
Niciun moment nu se aude pe convorbirile „cutiei negre” sau ale turnului MK că li s-ar fi spus să se întoarcă. Era al doilea aparat de zbor pierdut în nici 30 de minute și oamenii din turn tocmai au realizat că 8 oameni au murit.
Aeroportul din Iași aproape de faliment
Reporter de Iași scrie că aeroportul din oraș este îngropat sub facturile la energie: 450.000 de euro/lună! Furnizorul care avea contract-cadru a reziliat, pentru că era sub prețul actual și mergea în pierdere.
Acum, Aeroportul plătește la prețul zilei, fiind descoperit: de la 70.000 de lei/lună s-a ajuns în august la 300.000 de lei, iar în septembrie la 2,2 milioane de lei. Se caută un nou furnizor și se încearcă intrarea sub umbrela prețului plafonat, printr-o lege în Parlament.
Toate aeroporturile din țară sunt cu bugetele date peste cap din cauza facturilor la energie. Actualul terminal are 6.000 mp. La prețurile de-acum, cu un terminal de 30.000 mp, factura ar fi de 2,5 milioane de euro/lună. Aeroportul ar da faliment din prima zi, scrie ReporterIS.
Cine este funcţionarul care l-a dat de gol pe trezorierul PSD Drăghici, dat apoi afară și reangajat, aflăm din PressHub.
Fostul funcţionar al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Bogdan Toma Costreie, omul care a iniţiat controalele privind finanţarea PSD de la buget, episod care s-a încheiat cu condamnarea la închisoare a trezorierului partidului, Mircea Drăghici, a câştigat azi procesul pe care l-a intentat AEP, ca urmare a faptului că fusese concediat abuziv.
Bogdan Toma Costreie a ocupat funcția de director general al Departamentului de control al finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale din cadrul AEP, din anul 2017. Calitate în care a dispus un control riguros privind modul în care PSD a cheltuit subvenţiile primite de la bugetul de stat.
La vremea respectivă, trezorier al PSD era deputatul de Argeş Mircea Drăghici, iar preşedinte al partidului era Liviu Dragnea, scrie PressHub.
Citiți articolul original pe