Ecologia, de la modă la necesitate

Privită ca la început ca o modă, mişcarea ecologistă s-a impus ca o necesitate. Ceea ce părea doar un moft al unora care erau consideraţi naivi, s-a dovedit a fi ceva de neapărată trebuinţă. Dacă lumea era conştientă că nu trebuie să-ţi arunci gunoiul la întâmplare, astăzi spiritele vizionare au demonstrat că reciclarea este desavârşirea acestui bun simţ. Gunoi aruncat, selecţionat şi reciclat.
Astfel, am aflat de la promotorii ecologişti că o cutie de aluminiu dispare în mod natural abia în 100 de ani. Pungile din plastic se descompun în aproape 30 de ani, iar sticlele din plastic nu se biodegradeaza complet niciodată. O tona de plastic inseamna 20000 de sticle de 2 litri sau 120.000 de pungi. Foarte interesantă e următoarea statistică: o tonă de chips-uri din cartofi înseamnă 12.000 de pungi goale de aruncat la gunoi.
Dacă eşti fumător, trebuie să ştii că mucurile de ţigară dispar în 2 ani, însa chimicalele pe care le conţin afectează solul atunci când se descompun.
Conform datelor prezentate pe internet, dacă fiecare american şi-ar recicla ziarul de duminică, în fiecare săptămână ar fi salvaţi 500.000 de copaci, iar reciclarea conservelor din aluminiu poate genera economii de până la 95%. Tot americanii sunt aceia care folosesc circa 4 milioane de tone de hârtie pe an în birouri, destulă cât să se construiască un zid de hârtie înalt de 4 metri, de la New York până în California.
Ecologia este foarte bine promovată în şcoli de către profesorii de biologie şi geografie, însă se pare că nu îndeajuns. Este, şi va fi nevoie în continuare de cât mai multă informare, pentru ca ceea ce acum este privit ca o noutate să devină obicei pentru noi toţi.
Dincolo de discursurile politice care susţin această mişcare, doar la alegeri, ecologia înseamnă un mod de viaţă responsabil. Respect pentru viaţa noastră şi viaţa celor care vor trăi după noi.

Picture of Sergiu M.

Sergiu M.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola