eBook Reader – Biblioteca din ghiozdan

Pentru cei ce iubesc cititul, tehnologia informaţională vine cu o propunere de nerefuzat. Gata cu sala de lectură, cu împrumutul pentru două săptămâni a volumelor autorilor preferaţi. Oricine poate avea propria bibliotecă, pe care să o poarte în fiecare zi chiar în ghiozdan. Mii de cărţi.
În anul 1971 Michael Hart deschidea drumul spre cărţile electronice de astăzi. Aparatul inventat de el la Universitatea din Illinois e considerat primul eBook. Mai târziu, în 1992, compania Sony scotea pe piaţă Data Discman, un eBook în care se introducea un CD şi astfel se putea citi informaţia. La vremea aceea aparatul a fost bine primit de către  studenţii din Statele Unite.
Marile companii IT au intuit că eBook-ul va deveni cartea viitorului şi au început să dezvolte această tehnologie. Un eBook funcţionează foarte simplu, fiind uşor de utilizat. Odată ce ai copiat cărţile în format electronic în aparat, poţi să începi să le răsfoieşti paginile.
O surpriză plăcută  e faptul că te ţine încărcat până la 3 săptămâni. Memoria eBook-ului e de cel puţin 2 GB. Poate citi documente word sau pdf, în funcţie de model. În unele cazuri e nevoie să converteşti informaţia într-un format special. Totul îţi este pus la dispoziţie de firma producătoare. De asemenea, poţi căuta anumite cuvinte în text sau te poţi folosi de un dicţionar. Imaginile se văd şi ele foarte bine. La eBook poţi asculta chiar şi melodii mp4, ori emisiuni de radio.  Preţul pentru un eBook pleacă de la 400 lei.
Kindle, Prestigio sau Nook vând anual milioane de eBook-uri în întreaga lume, iar giganţi precum Google se luptă să scaneze şi să aducă în format electronic tot mai multe cărţi.
Dacă îţi cumperi un eBook nu vei mai căra după tine cărţi grele şi care ocupă spaţiu în geantă. În călătoriile tale sau în vacanţe poţi pleca însoţit de o întreagă bibliotecă.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola