„Dreaming Romania” in prima zi de festival

Festivalul de Teatru Independent “Butterfly Effect” se va desfăşura în perioada 22-28 septembrie la Galaţi. Iniţiat de Social Act Theatre, prima trupă profesionistă de teatru independent din Galaţi şi una dintre puţinele trupe de teatru social din România, Festivalul urmăreşte să familiarizeze publicul consumator de teatru cu iniţiativele şi produsele independente, dar şi să promoveze principii sănătoase într-o societate confuză în privinţa valorilor sale.

„Dreaming Romania”
Produs de: Teatru Fix
Coregie: Radu Horghidan şi Mihai Pintilei Jebeniţan;
Text: Pintilei-Jabenițan Mihai, Spectacol de creație colectivă;
Coregrafie: Claudiu Stian;
Light design: Alin Ștefan Prodan;
Distribuţie: Mihai Pintilei Jebeniţan, Adrian Marele, Ancuţa Gutui, Roxana Durneac, Claudia Chiraş, Bogdan Cantauz, Alexandru Iuraşcu, Delia Neagu, Alexandra Gîtlan.
Spectacolul abordează diferite teme, constituind baze puternice ale nemulţumirii populaţiei României contemporane și este un manifest care atacă plictiseala caracteristică tipologiei Est Europene. Producţia tratează cu detașare problemele specifice acestui colț de lume și propune, prin umor și ironie, o viziune mai relaxată asupra unui cotidian încărcat de tensiune, aducând în conștiinţa spectatorilor ideea responsabilităţii colective.

SONY DSC

„Gunoierul” de Mimi Brănescu;
Produs de: Asociaţia ARTemotion Oradea;
Distribuţie: Richard Balint, Sebastian Lupu, Mirela Niţă Lupu.
Gunoierul este filosoful care, tot căutând prin gunoaie, găseşte răspunsuri și descoperă taine ţinute cu grijă în secret de locuitorii unui cartier, reușind astfel să îi surprindă pe mulţi.
Cum crezi că un „simplu” gunoier îţi poate întoarce viaţa cu susul în jos? Câte lucruri interesante poţi afla despre o persoană doar cotrobăind prin gunoiul său menajer?
Dar dacă întâlneşti un individ care îţi prezintă tot soiul de poveşti despre familia ta, poveşti care se transformă treptat în realitate, realitate care se transformă în paranoia, crezi că finalul va fi  unul incitant? Te asigurăm că așa va fi!

Comentarii - 1

pavele

pavele

Suna interesant.

septembrie 23, 2014 3:56 pm Raspunde

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola