Doua proiectii de filme românesti, la Teatrul Dramatic

Gălăţenii vor putea urmări miercuri şi joi, începând cu ora 18.00, două filme româneşti de excepţie oferite de Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu, în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi cu Primăria Galaţi: „Morgen” şi „Aurora”, care vor fi rulate în sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Organizatorii îşi doresc ca, prin intermediul acestui proiect, publicul să revină la filmul românesc de calitate, mai ales cel din oraşele în care nu sunt cinematografe.
„La aceste filme, gălăţenii au acces gratuit, la fel ca la toate actele de cultură care sunt realizate în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu. După ce va fi vizionat filmul, urmează discuţii cu regizorul Marian Crişan. Bineînţeles, ne-am dori ca această acţiune să devină o tradiţie – la Teatrul Muzical sau la cel Dramatic să chemăm gălăţenii să vadă filme, chiar şi pe cele vechi, care au făcut  istorie şi care, întotdeauna, adună spectatori”, a explicat Cătălin Negoiţă, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Galaţi.
De asemenea, Mihai Mardare, reprezentantul Centrului Naţional al Cinematografiei, susţine că îşi doreşte ca filmele româneşti să ajungă în cât mai multe oraşe din ţară, pentru a face publicul să iubească din nou aceste producţii autohtone. „Mă aflu aici pentru ne dorim, de ceva timp, să ajungem cu filmul în oraşele în care nu sunt cinematografe, deci şi la Galaţi. Cunosc situaţia şi ştiu că, din păcate, un cinematograf tradiţional aici nu mai există. Poate situaţia va fi rezolvată în viitor. Astfel, vor rula, în sala mare a Teatrului Dramatic, două filme care au ieşit pe ecrane în 2010 şi 2011: „Morgen” (în regia lui Marian Crişan), respectiv „Aurora” (în regia lui Cristi Puiu). La eveniment va veni doar Marian Crişan – Cristi Puiu nu va putea fi prezent şi îşi cere scuze pentru acest lucru. Ne dorim foarte mult ca publicul să revină în sălile de cinema şi să urmărească filmul românesc. La teatru ştiu că publicul merge”, a spus Mihai Mardare.
De asemenea, organizatorii susţin că nu este exclusă posibilitatea ca, în Grădina de Vară, să ruleze filme – o lună întreagă de proiecţii pentru gălăţeni.


Picture of Mihaela Gîdei

Mihaela Gîdei

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola