Cauta
Adauga
Sign In

Domul din Milano a fost construit pe o perioada de 430 de ani, incepand in anul 1386 si terminand cu fatada in perioada domniei lui Napoleon, in 1813. S-a respectat cu strictete stilul gotic iar acest dom este a 3-a catedrala din lume, avand peste 3500 de statui in exterior si 52 de coloane care o sustin la interior.
Fatada
In 1805 a inceput constructia fatadei, pana in 1813, dupa ce numerosi arhitecti si-au prezentat proiectele. S-a facut o fatada neogotica, cu usi de bronz si reliefuri. In 2002, exteriorul Domnului a fost imbracat in schele pentru o curatare majora de cativa ani.
Naosul
Interiorul naosului este un conglomerat de 52 de pilastri ornati cu statui ale sfintilor plasate in nise. Ornamentul de piatra dantelata de pe bolta celor 4 naosuri exterioare este facut in stil gotic, reprezentand mai multe picturi din secolul 16.
Battistero Paleocristiano
Scara de langa intrare duce spre excavarile paleocrestine care au descoperit ramasitele unor bai romane din secoul 1 iHr., a unui baptisteriu din 287 si a unei biserici din secolul 4.
Vitraliile
Cel mai vechi vitraliu dateaza din 1470 si este amplasat in oartea dreapta iar cel mai nou este din 1988. Multitudinea acestora permite luminii sa patrunda in interiorul intunecat al catedralei.
Monumentul funerar al lui Gian Giacomo Medici
Leone Leoni a creat aceasta cripta in stilul lui Michelangelo in cinstea unui general mercenar local. Statuia de bronz in marime naturala a generalului il infatiseaza imbracat in armura de canturion roman.
Accesul pe acoperis
Daca urci pe scari sau iei liftul spre acoperisul Domului din Milano, poti admira coroana gotica de turnuri, garguiele, statuile si piatra dantelata, dar nu in ultimul rand privelistea minunata.
Muzeul Domului
Muzeul, aflat in Palazzo Reale, contine vitralii si tapiterii scoase din Dom pentru a fi pastrate in siguranta. De asemenea, se poate vedea tot acolo si capodopera lui Tintoretoo Hristos copil printre doctori si modelele de lemn ale Domnului.
La Madonnina
Amplasata in varful Domului, la 105 metri inaltime, statueta de cupru aurit a Micutei Madona a dominat panorama orasului din 1774. Timp de aproape 2 secole a fost punctul cel mai inalt din Milano, pana cand la jumatatea secoului 20 a fost detronata de Turnul Pirelli.
Arcada si cripte
Arcada este deschisa publicului doar pentru rugaciune. Aici se poate admira o usa de sacristie lombarda, iar nu departe de ea exista scari care duc la cripta unde, intr-un sicriu de cristal se afla corpul Sf. Carlo Borromeo si spre trezorerie unde sunt pastrate recle si diverse obiecte de cult.

Sursa foto: www.atractii-turistice.com

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola