Domnisoara Christina de Halloween in cinematografe

Abis Studio va lansa vineri, pe 1 noiembrie, cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Alexandru Maftei, “Domnișoara Christina”. Filmul, o adaptare a nuvelei fantastice scrise de Mircea Eliade, va avea premiera de gală chiar în seara de Halloween. Evenimentul se va desfășura joi 31 octombrie, în centrul capitalei, la Cinema Pro, în prezența echipei dar și a numeroși invitați din industria cinematografică, vedete de televiziune, personalități marcante ale vieții culturale românești.
Tot joi seara și doar în rețeaua Cinema City pelicula va fi proiectată într-un program special de Halloween, prin care fanii din 11 orașe dar și din București vor face cunoștință pentru prima dată cu “Domnișoara Christina”. Publicul galatean este așteptat la Cinema City din interiorul Promenada Mall pentru a lua parte la aceasta premiera de gala.
Acțiunea filmului se întâmplă in România perioadei interbelice.Tânărul pictor Egor Pașchievici (Tudor Aaron Istodor), sosit la conacul doamnei Moscu( Maia Morgenstern)împreună cu iubita lui Sanda (Ioana Anastasia Anton), observă că întreaga ei familie o venerează pe Domnișoara Christina, mătușa ucisă în împrejurări neclare pe când avea doar 20 de ani, în timpul răscoalelor din 1907. Egor este atras într-un mod inexplicabil de portretul Domnișoarei Christina și începe să o viseze. Curând însă granița dintre vis și realitate se estompează iar Domnișoara Christina (Anastasia Dumitrescu), îndrăgostită de Egor, este adusă înapoi la viață prin ritualuri oculte chiar de către familia ei. Când realizează însă că viața Sandei este în pericol Egor decide să lupte cu strigoiul.
Din distribuția filmului fac parte Tudor Aaron Istodor,  Maia Morgenstern, Ioana Anastasia Anton, Anastasia Dumitrescu,  Ioana Sandu, Ovidiu Ghiniță, Ioan Andrei Ionescu, Daria Pușa, Andreea Gheorghe.
“Domnișoara Christina” este unul dintre cele mai îndrăznețe filme realizate în România în ultimii 20 de ani, care pe lângă o distribuție de excepție, beneficiază din plin de efecte speciale și de o direcție vizuală rar întâlnită în producțiile autohtone. Imaginea este semnată de Radu Aldea,  Adriana Ionică a supervizat cu succes echipa responsabilă cu efectele speciale iar producătorul filmului este Gabriel Antal.
Decorurile realizate de Vali Ighigheanu și costumele Mariei Miu reconstituie fidel atmosfera de epocă. Muzica originală a compozitorului englez Jon Wygens înregistrată în studio cu o orchestră simfonică, alături de coloana sonora 5.1 surround semnată de sound designerul Tudor Petre contribuie la regalul audio-vizual.
Absolvent al Academiei de Teatru şi Film din Bucureşti în 1994, Alexandru Maftei face parte din prima generație de regizori de film post decembristă. Debutul său pe marile ecrane, comedia dulce amăruie „Bună! Ce faci?”(Rollin Studio, 2011), a fost descrisă în revista americană „Variety” drept „o gură de aer proaspăt” în contextul cinematografiei românești sumbre. Alexandru Maftei a mai regizat șapte din cele paisprezece episoade ale serialului românesc “Lombarzilor 8″ ( B1TV, 2006) precum și mediu metrajul de televizune despre “Ștefan cel Mare și Sfânt” (Rollin Studio, TVR, 2006) prezentat în cadrul emisiunii „Mari Români”. Alexandru Maftei are la activ sute de spoturi publicitare, din care numeroase premiate în competiții internaționale.
Filmul este o producție Abis Studio realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei în colaborare cu Societatea Română de Televiziune, cu participarea HBO, BV McCann Erickson, Omnicom, Initiative Media, Orange, Mediaedge:Cia, Media Direction, Mindshare Media.
Trailerul poate fi vizionat la următorul link :  http://bit.ly/1cnTNDC
Site-ul oficial: http://www.domnisoarachristina.ro
Facebook: http://www.facebook.com/domnisoarachristinafilmul
“Domnișoara Christina” este distribuit de Abis Studio
Recomandat de : Radio ZU și susținut de Intact Media Group.
Parteneri media: Zile și Nopți, Cinematique, Ooops Media, Cărturești, Cinemagia, FilmReporter.ro, CinemaRX.ro, Cinefan.ro, 121.ro, Urban.ro, prinGalati.ro, Bazavan.ro

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola