Clienții din Galați află de la specialiști principalele diferențe dintre un șemineu și soba pe lemne premium

semineu pefoc

Dacă ești din Galați și locuiești la casă, începând de astăzi ai ocazia să-ți rezolvi cu stil, necesitățile de încălzire sau apa caldă, alegând dintre un șemineu pe lemne, termosemineu sau o sobă aspectuoasă, cu durată mare de viață și care să livreze eficient, siguranță și funcționalitate.

În acest sens, meșterii sibieni de la PEFOC, cu experiența lor de peste 20 de ani în oferirea de soluții termice premium, îți oferă la cel mai bun raport calitate/preț, o gamă completă de șeminee și sobe din fontă sau șamotate, rustice sau moderne. Alternative mai puțin costisitoare ca și preț, sobele din gama sunt destul de renumite printre clienții care au început să se orienteze tot mai des spre această soluție, preferându-le în schimbul tradiționalului șemineu.

Așadar, ajutați de către meșterii sibieni, vom încerca să răspundem concret unei întrebări tot mai des întâlnite printre clienții care optează pentru soluții alternative de încălzire, și anume: care este diferența dintre o sobă pe lemne și un șemineu pe lemne? În acest sens, vă vom oferi o serie de argumente pentru că alegerea să fie corectă, în funcție de nevoile și preferințele fiecăruia.

În primul rând, șemineul este mai impunător din punct de vedere al dimensiunilor totale. Acesta beneficiază de un design stilat și de o structură complexă, alcătuit din mai multe componente (focar, coș de fum, hotă) în concordanță cu solicitările clientului. De cealaltă parte, soba ocupă un spațiu mult mai mic, reușind să îndeplinească mult mai puțin din funcțiile pe care le poate oferi un șemineu tradițional pe lemne.

Așadar, din punct de vedere estetic, indiferent dacă vorbim despre o soluție clasică, modernă, rustică sau elegantă, un șemineu conferă un aspect unic și personalitate oricărui spațiu unde urmează să fie instalat. Alegerea unei sobe ieftine, dar performante, este potrivită într-o poveste minimalistă unde accentul se pune pe funcționalitate și mai puțin pe design, cu toate că, și acestea, pot fi găsite într-o gamă diversificată de modele.

Când vorbim despre randament și eficiență, evident că un șemineu este de preferat pentru încălzirea eficientă a locuinței sau al oricărui spațiu cu dimensiuni generoase. Grație elementelor de distribuire uniformă ale aerului cald prin grilele speciale de aerisire și a materialelor speciale folosite în izolarea termică, căldura va putea să ajungă inclusiv în spațiile adiacente locului unde este montat propriu-zis șemineul, pe când eficiența unei sobe se limitează la proximitatea camerei sau spațiului unde este montată.

La capitolul buget, un șemineu presupune o investiție inițială mai mare, dar pe termen lung este mai profitabil decât amplasarea unei centrale pe gaz, datorită consumului și costurilor mai mici cu lemnele. De asemenea, garanțiile pentru șeminee se întind pe o durată semnificativ mai mare, producătorii garantând pentru coșul de fum, 30 de ani, dacă se apelează constant la serviciile de curățare ale unui coșar profesionist. În plus, șemineele construite cu plăci izolatoare vor reprezenta garanția unui șemineu durabil, care nu vă va afecta nici siguranța. Acestea sunt construite să reziste la temperaturi de până la 1100 de grade celsius, spre deosebire de plăcile din rigips, care nu fac față temperaturilor care depășesc 70 de grade celsius.

Sub sloganul „Noi facem tot, tu pui pe foc!”, specialiștii sibieni sunt pregătiți să răspundă întrebărilor tale și să ofere consultanță gratuită. De asemenea, magazinul online www.pefoc.ro vă pune la dispoziție, din stocul propriu sau al partenerilor din întreaga țară, o gamă largă de produse din universul soluțiilor de încălzire alternativă, precum: focare, șeminee, sobe pe lemne sau sobe pe peleți, modele de semineu electric de perete pentru apartament, coșuri de fum și alte accesorii, toate pentru căldura și confortul căminului tău!

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola