„Dialog intre culturi – Dialog intre generatii” la Muzeul de Istorie, 1 iunie

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă invită sâmbătă, 1 iunie 2013, începând cu ora 10:00 să descoperiţi istoria şi tainele jocului de Go (yi, weiqi) sub genericul: „DIALOG ÎNTRE CULTURI – DIALOG ÎNTRE GENERAŢII”.
Inventat în China acum aproximativ 4500 de ani, jocul de Go este un mijloc de comunicare între doi oameni. Cu reguli foarte simple şi posibilităţi infinite de combinaţie, Go-ul poate fi jucat de oricine, la orice nivel, fiind atractiv atât pentru începători cât şi pentru profesionişti.
Pentru că 1 iunie este Ziua Internaţională a Copilului, prilej pentru a sărbători copilăria, atât copii cât şi părinţii sunt aşteptaţi la Muzeul „Casa Cuza Vodă” să înveţe regulile jocului de Go şi să le aplice la o partidă de Go, folosind echipamentul de joc pus la dispoziţie de Şcoala Gimnazială nr. 22 din Galaţi.
Acţiunea iniţiată de analist programator Alexandru Şeitan şi muzeograf Maria Magdalena Tuluş face parte din proiectul cultural „Muzeul şi şcoala. Ora de istorie la muzeu” desfăşurat de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.

muzeul de istorie-1iunie2013

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola