Deschiderea stagiunii 2011 – 2012 la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”

Sambata, 17 septembrie, ora 19.00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galati isi deschide din nou usile pentru o noua stagiune care incepe la mijloc de septembrie pentru anul 2011-2012.
Cea dintâi premieră a stagiunii 2011-2012, aflată în pregătire, va fi spectacolul Woyzeck de Georg Büchner, in regia si scenografia lui Geirun Tino si avand in distributie pe Cristian Gheorghe, Cristina Uja, Elena Ghinea, Vlad Vasiliu, Lucian Pinzaru, Florin Toma, Vasile Dănilă.
„Woyzeck” – text inspirat de un fapt real petrecut in 1821 in Leipzig – a fost scris de Georg Buchner in anii 1836 – 1837, fiind publicat prima oara in 1879 iar premiera mondiala a avut loc in 1913.
Fiind deseori comparat cu „Hamlet”, „Woyzeck” este considerat primul text dramatic important din istoria moderna a teatrului universal, avand o puternica structura dramatica, complexe incursiuni in spiritul uman si o extraordinara tensiune tragica.

Programată pentru 24 septembrie cea de-a doua premieră a stagiunii va fi cea a spectacolului FIARELE de Virgil Tănase (premieră mondială), in regia artistică: Virgil Tănase si scenografia: Doina Levintza iar din distributie fac parte Cristian Gheorghe, Cristina Uja, Dan Căpăţână, Ciprian Braşoveanu, Stelian Stancu, Petronela Buda, Vlad Vasiliu, Ana Maria Ciucanu, Vasile Dănilă, Elena Ghinea, Mihuţ Niţa/ Vlad Augustin Chioralia.
„Piesa a pornit de la o metaforă. Eu nu cred în libertate. Libertatea, în sine, este o condiţie, nu este o valoare. Punctul de plecare în piesă îl constituie ideea îngrijitorilor de la o grădină zoologică de a deschide cuştile şi a elibera animalele, dacă tot e libertate.
Şi astfel ajungem la lumea capitalistă de azi, lumea legilor economice, imuabile, a legilor pieţii, care sunt obiective, exact ca materialismul ştiinţific înainte, care se aplică şi în cazul lumii fiarelor: cine e mai tare îl omoară pe cel mai slab, peştele mare în înghite pe cel mic, ceea ce este în spiritul naturii.” a declarat Virgil Tanase pentru „Viata libera”.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola