Cum scapi mai uşor de datorii…în doi

Cu toţii am trecut în ultimii ani prin diminuarea veniturilor. Cum cei mai mulţi români au accesat credite în valută faţă de care leul – moneda în care sunt plătite cele mai multe dintre salarii – a scăzut foarte mult în ultima perioadă, nu mai miră pe nimeni numărul de restanţieri.
Specialiştii în domeniul financiar – bancar, susţin că, în actualele condiţii, datoriile nu mai reprezintă un capăt de ţară. De asemenea, persoanele care înregistrează întârzieri trebuie să depăşească faza ruşinii şi să negocieze cu creditorii. O altă măsură pe care trebuie să o iei imediat ce afli că veniturile vor fi diminuate este reducerea cheltuielilor, prin renunţarea la cele inutile. Când nu suntem supuşi presiunilor financiare, cumpărăm foarte multe produse de care nu avem nevoie sau pe care ulterior le aruncăm.Aşadar, mergi la cumpărături cu o listă întocmită de acasă, pe care ai notat doar lucrurile de care ai cu adevărat nevoie. Cumpără produse aflate la promoţie şi nu pleca niciodată la supermarket cu stomacul gol. Cercetările arată că, dacă nu ai mâncat, vei fi tentată să iei mai mult. Dacă ai ajuns în etapa în care o companie de recuperare a creanţelor a preluat datoriile pe care le ai, cel mai rău lucru pe care îl poţi face face este să te ascunzi. Dacă negociezi cu consilierii care te caută la telefon sau îţi trimit scrisori, ai mari şanse să reuşeşti să-ţi plăteşti datoria în rate pe care să ţi le poţi permite. Pentru debitorii care tratează cu responsabilitate plata acestor datorii, compania de recuperare acordă bonusuri prin reducerea sumelor de plată.
Experţii în domeniu sunt de părere că dacă datoriile tale au fost preluate de o companie de colectare a creanţelor, cea mai bună cale pentru plătirea acestora e semnarea unui angajament de plată.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola