Cum să ai o parolă puternică pe internet: trucurile ca sa faci viața hackerilor semnificativ mai grea

Cum ar trebui să sune parolele noastre, ca să fie cu adevărat puternice? Există câteva reguli de bază care te-ar putea pune (cât de cât) la adăpost în fața atacurile hackerilor.

Una dintre cele mai mari probleme ale omenirii este, fără dar și poate, alegerea parolelor pentru internet. Desigur, poate părea puerilă afimație, însă asta numai până când realizăm că, în 2021 (colț cu 2022), internetul este principala modalitate de exprimare, atunci când vorbim despre entertainment, cât și despre finanțe.

Odată ce realizăm asta, tindem să acordăm mai multă atenție parolelor pe care le alegem conturilor noastre (indiferent de natura lor).

Câteva reguli de bază, atunci când ne alegem o parolă

În primul rând, o parolă nu ar trebui să fie mai scurtă de 16 caractere. În prezent, media este de opt caractere sau chiar mai puțin. Ceea ce, în opinia specialiștilor din domeniu, reprezintă o greșeală.

Orice parolă puternică ar trebui să conțină următoarea combinație: litere, numere și alte caractere (exemple: %, #, @, &)

Parolele alese diferitor conturi trebuie să fie unice. Cu alte cuvinte, folosirea aceleiași parole la mai multe conturi este total nerecomandată.

Mai mult, informațiile personale (date de naștere, numele părinților, ale copiilor sau ale animalelor de companie) ar trebui evitate, întrucât acestea sunt extrem de ușor de aflat de orice hacker, mai mult sau mai puțin experimentat, la o simplă „tură” pe canalele de social media.

Sub nicio formă nu se va utiliza cuvântul „parolă” în interiorul parolei și nici nu se vor repeta aceleași cifre. Pe cât posibil, aceasta ar trebui să fie o combinație greu de aflat, care să nu vorbească, câtuși de puțin, despre utilizatorul ei.

Într-adevăr, cele mai ușor de reținut parole sunt cele care au legătură cu viețile noastre, însă ele trebuie evitate cu strictețe.

Și, nu în ultimul rând, este indicat ca parolele să fie reținute și nu notate în computer. Iar dacă simțim nevoia de a nota, totuși, parola, putem face asta fizic, cu pixul pe foaie, într-o agendă pe care suntem siguri că o citim numai noi.

Citiți articolul original pe Playtech

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola