Cum îți protejezi părul în sezonul rece

Dacă ne uităm acum afară, la început de noiembrie, pare că iarna este departe. Aproape că ne amăgim cu ideea că dacă frigul nu a venit încă poate, cine știe, anul acesta ne sare. Realitatea ”crudă” este că oricât de mult timp de grație ne acordă natura, frigul va poposi și printre noi la un moment dat.

Așa cum se știe că vara nu-i ca iarna, la fel se știe că regulile de îngrijire personala se modifică atunci când temperaturile scad foarte mult sau cresc foarte mult. Iarna ne îmbrăcăm mai gros, ne ferim de răceli prin aport de vitamina C, vara ne protejăm pielea cu loțiuni cu factori de protecție potrivit, purtăm pălării pentru a nu face insolație, etc. la fel cum avem grija de corpul și pielea noastră, la fel trebuie să avem grijă și de părul nostru și să ne adaptăm în funcție de temperaturile de afară.

Hidratează, hidratează

Unul dintre efectele frigului este uscarea părului. Astfel, podoaba capilară devine uscată și ternă, greu de aranjat și coafat. Așa că este de preferat să îl hidratezi cât se poate de des. Hidratarea nu se obține prin spălarea părului mai des. Dimpotrivă. Cu cât speli părul mai des, cu atât părul devine mai uscat.

Soluția este să folosești un șampon hidratant și să rărești un pic spălările. Două spălări pe săptămână sunt îndeajuns în sezonul rece. Poți dubla efectul hidratant al șamponului cu aplicarea ulterioară a unui balsam și chiar a unei măști regenerante și hidratante.  Poți folosi cu succes măști pe bază de ulei de jojoba, ulei de măsline, lămâie sau porumb pentru că acestea au în compoziție mulți aminoacizi ce vor ajuta la hidratare.

Evită folosirea plăcii de întins sau a ondulatorului pentru că și aceste instrumente nu numai că vor usca mai mult părul, dar vor și strica firul de păr deja sensibil.

Tunde vârfurile mai des

Pentru că iarna avem nevoie să ne protejăm capul de frig cu siguranță vom purta o căciulă sau o pălărie în acest scop. Rezultatul este faptul că datorită frecării părului cu materialele, acesta se va toci și despica mult mai ușor. Astfel vei avea nevoie să mergi la salon mai des decât vara pentru a tunde vârfurile și a reîmprospăta parul.

Poartă căciulă

Indiferent că alegi o căciulă călduroasă sau o băscuță șic sau chiar o pălărie este important să îți protejezi părul n sezonul rece sub un ”acoperiș”. Ploaia sau ninsoarea nu sunt curate și de multe ori pot dăuna părului. Multe persoane evită să folosească pălăria sau căciula datorită efectului electrostatic ce distruge orice urmă de coafură sau aranjare a părului. Mai mult, căciula tinde să tuflească părul și să ia din volum. Specialiștii ne sfătuiesc să purtăm pe sub căciulă un batic sau eșarfă de mătase în care să înfășurăm părul. În acest fel vom evita electrizarea și vom putea păstra aspectul frumos al părului.

Este posibil ca unele persoane care de obicei au probleme cu mătreața să observe o revenire a acesteia în sezonul rece datorită transpirației acumulate. Soluția nu este evitarea căciulii, ci folosirea unui șampon tratament ce previne formarea mătreței. Vorbește cu dermatologul sau stilistul tău și aceștia te vor putea sfătui în acest sens.

Folosește uscătorul de păr

Pe lângă riscul asupra sănătății la care de expui atunci când ieși în gerul iernii cu părul încă ud, există și efecte nedorite asupra părului. Frigul are proprietatea de a extinde ce este umed, așa că firul de păr va avea tendința să ”explodeze”. Acest fenomen duce la despicarea firelor de păr. Dacă ai părul vopsit ai un motiv în plus să te asiguri că ai părul uscat când iei din casă. Părul vopsit umed în contact cu frigul se decolorează mult mai repede.

Fă-ți timp să incluzi uscatul părului n programul tău. Poate cel mai simplu lucru pe care îl poți face este să îți schimbi un pic obiceiurile iarna. Spală-te pe cap seara și vei avea astfel timpul necesar nu numai să folosești uscătorul, dar să aplici chiar și o mască de hidratare sau regenerare.

Renunță la blondul platinat

Cu excepția cazului în care blondul platinat este culoarea ta naturală, renunță la nuanțele de blond prea deschis iarna. Blondul prea deschis necesită o întreținere strictă și decolorări dese. Aceste decolorări dese efectuate pe timpul iernii, atunci când este frig și părul este deshidratat. Este un fapt cunoscut că decolorarea usucă firul de păr, iar dacă facem asta in sezonul în care părul deja suferă de deshidratare îi facem doar rău. Nu spunem să renunțați la blond, ci mai degrabă să vă îndreptați spre o nuanță mai închisă ce necesită decolorări mai rare. În plus, culorile mai închise se ți poartă în sezonul rece, deci veți fi în tendințe.

Adoptă un regim de viață sănătos

O alimentație corectă, bogată în vitamine și proteine și o hidratare corespunzătoare a organismului duc la un organism sănătos din cap până în picioare. Pentru că iarna fructele și legumele sunt mai puține, sorele apare mai rar, iar frigul ne ține mai mult în casă, este nevoie să avem mai multă grijă de noi. Dacă vom mânca sănătos, evitând alimentele prea procesate și favorizându-le pe cele bogate în vitamine și minerale vom avea un păr puternic și strălucitor nu numai pe timpul iernii, ba chiar pe toată durata anului.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola