Cum arată podul de la Brăila, după ce s-a finalizat una dintre cele mai importante etape ale construirii VIDEO

Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat joi, 16 decembrie, că s-a încheiat una dintre cele mai importante operațiuni ale construirii podului de la Brăila, și anume întinderea cablurilor principale între blocurile de ancoraj.

De asemenea, a explicat care sunt pașii următori:

„A început execuția toroanelor suplimentare (ce se vor realiza intre blocurile de ancoraj si turnuri).

De mâine vor începe operațiunile de poziționare a grinzilor necesare realizării viaductului de acces Brăila, iar în perioada următoare va începe montarea tablierului metalic al podului. Pentru aceste lucrări de amploare vor fi folosite utilaje speciale și o macara de circa 600 de tone”, mai scrie Ionel Scriosteanu pe Facebook.

Cel mai mare pod din România și al treilea din Europa

Investiția presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri vor fi pe teritoriul județului Tulcea. Deasupra Dunării va fi podul suspendat în lungime 1,9 kilometri.

Podul va avea trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,65 m pe malul Brăila și de 364,65 m pe malul Tulcea.

De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare.

Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola