Cum am putea fi lăsați, ca țară, de izbeliște în criza energetică acută: acum se vede că nu suntem uniți

romania izbeliste energie

Statele membre ale Uniunii Europene ar putea ajunge să lupte într-o manieră divizată în cea mai gravă criză energetică a ultimilor ani. Din păcate, în loc să fie uniți în fața unei provocări comune, liderii UE au opinii diferite, iar acest lucru ar putea pune frână unei intervenții în bloc asupra crizei din energie.

Criza energetică din România macină și celelalte state din Uniunea Europeană. Vorbim despre un val inflaționist care a crescut prețurile în toate țările și care pune mare presiune atât pe autorități, cât și pe consumatorii de rând, care suportă facturi din ce în ce mai mari.

Ei bine, acesta reprezintă tema principală de discuție a liderilor europeni în acest moment, alături, desigur, de războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Însă în plan energetic, fiecare lider european vede ca fiind valabilă o altă soluție pentru ieșirea din criză.

E diviziune în opinii, iar din această cauză riscăm să rămânem de izbeliște

Fiecare stat ar putea ajunge să fie lăsat de izbeliște în această luptă împotriva crizei energetice, avertizează specialiștii. Practic, liderii Uniunii Europene ar putea să se abţină să recomande o intervenţie pe piaţa angro de energie din blocul comunitar, deoarece statele membre au opinii divergente.

Jurnaliștii Bloomberg notează nu numai faptul că există opinii diferite, ba chiar că aceste divergențe se acutizează, odată cu trecerea timpului, în condiţiile în care ţările din sudul blocului comunitar cer acţiuni urgente pentru decuplarea preţului gazelor de cel al energiei electrice, în timp ce ţările din nord îndeamnă la prudenţă.

Mai există, totuși, o speranță. Am putea asista la un acord între liderii UE, chiar săptămâna viitoare, la summitul de la Bruxelles. Aici s-ar putea conveni câteva măsuri urgente care să contracareze criza energetică din regiune. Bloomberg a publicat și o variantă de lucru a comunicatului ce ar urma să fie adoptat la summitul din 24-25 martie. Conform acestuia, liderii europeni ar urma să susţină refacerea imediată a stocurilor de gaze. De asemenea, va fi asumată o colaborare cu Executivul Comunitar, în scopul asigurării unor stocuri optime, astfel încât să nu existe probleme de aprovizionare în iarna viitoare.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola