Cristian Ban, nominalizat la Premiul UNITER – Cea mai bună regie cu spectacolul „MaMe” montat la Galaţi

Cristian Ban a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru Cea mai bună regie – Premiul „Lucian Pintilie” pentru spectacolul „MaMe” pe care l-a montat la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi, informează, joi, reprezentanţii instituţiei de cultură de la Dunăre, conform agerpres.

Potrivit sursei citate, „MaMe” este o creaţie colectivă bazată pe amintirile actorilor din distribuţie şi pe relaţiile acestora cu mamele din viaţa reală: „Patru femei anonime, despre care nimeni nu ştia nimic, devin personajele principale în acest spectacol despre memorie, copilărie, bătrâneţe şi ceea ce ne uneşte pe toţi când auzim sau pronunţăm cuvântul mama”.

În distribuţie sunt actorii: Svetlana Friptu (Mama lui Radu), Radu Horghidan (Radu), Ana Maria Ciucanu (Mama lui Ionuţ), Ionuţ Moldoveanu (Ionuţ), Elena Anghel (Mama lui Ştefan), Ştefan Forin (Ştefan), Oana Mogoş (Mama lui Răzvan) şi Răzvan Clopoţel (Răzvan).

Scenă din spectacolul „Mame”, montat la Teatrul „Fani Tardini” din Galați

Spectacolul a avut premiera pe 18 ianuarie 2020.

Spectacolul „MaMe” de la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” din Galaţi a fost nominalizat anul acesta la Premiul UNITER pentru Cea mai bună regie. A fost unul din cele mai frumoase şi senine proiecte la care am lucrat în ultimii ani, aşa că mulţumesc echipei, publicului de acolo şi juriului de nominalizări”, a declarat Cristian Ban după anunţarea nominalizării.

Alături de Cristian Ban, la Premiul UNITER pentru Cea mai bună regie sunt nominalizate Leta Popescu pentru spectacolul „(In)corect” montat la Reactor de Creaţie şi Experiment din Cluj-Napoca şi Carmen Lidia Vidu pentru spectacolul „Jurnal de România. 1989” montat la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Pentru cea de-a XXIX-a ediţie a Galei Premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza şi Cristina Rusiecki.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola