Cozonac cu mac, reţetă specială de Crăciun. Ce pui în umplutură ca să iasă ca altădată

Un desert mai puțin întâlnit, dar absolut spectaculos. Dacă vreți să le faceți o surpriză culinară invitaților, în perioada sărbătorilor de iarnă, nu aveți cum să dați greș cu un cozonac cu mac, o rețetă specială de Crăciun pe care prea puține gospodine au curajul să o încerce. Un singur ingredient este secretul unui rezultat delicios. Află ce trebuie să pui în umplutură ca să iasă ca la bunica acasă.

Supriza mesei de Crăciun – cozonac cu mac

Nu există masă de sărbătoare – Crăciun, Revelion sau chiar Paște – de la care să lipsească, la desert, platoul cu felii groase de cozonac. Astăzi, cele mai populare umpluturi sunt cele cu rahat sau ciocolată, însă mai există o variantă ceva mai puțin cunoscută, însă la fel de gustoasă: cozonacul cu mac.

Secretul cozonacului cu mac este textura umpluturii. Ca să fim siguri că iese cremoasă, ca la carte, nu trebuie decât să fim atenți în momentul în care mergem la cumpărături.

Pentru prepararea umpluturii de mac veți avea nevoie de:

  • 250 grame de mac măcinat
  • 100 grame de zahăr
  • 300 mililitri de lapte
  • coaja de la o lămâie

Trucul pe care nu trebuie să îl uităm niciodată când facem lista de cumpărături pentru desertul sinonim cu Crăciunul este tipul de lapte folosit pentru prepararea umpluturii cu mac. Ca să iasă cremoasă, se recomandă un lapte cât mai gras.

Cum se prepară umplutura cu mac

Ca prim pas, se pune laptele la fiert, cu zahărul și coaja de lămâie. Când începe să dea în clocot, se adaugă cele 250 de grame de mac măcinat. Se reduce focul și se amestecă continuu, până compoziția începe să se lege. Lăsăm crema obținută să se răcească înainte de a continua.

Cantitățile de mai sus sunt suficiente pentru a obține o umplutură generoasă pentru un cozonac.

O etapă cheie este împletirea cozonacilor. După ce aluatul a crescut suficient, se unge blatul de lucru cu ulei și se așează aluatul cu grijă pe el. Se împarte coca în funcție de numărul de cozonaci pe care vrem să îi facem, apoi fiecare bucată se taie în jumătate.

Se întinde fiecare bucată cu grijă, folosind mâinile, până obținem un dreptunghi. După ce umplutura de mac s-a răcit, se adaugă din belșug și se întinde cu grijă pe bucata de aluat.

Se răsucește aluatul, se lipesc capetele și se repetă ciclul. Apoi, nu ne rămâne decât să împletim cozonacii și să îi punem în cuptor.

Citiți articolul original pe

Negarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola