Consiliul de Securitate al ONU, întâlnire de urgență pentru a discuta criza umanitară din Ucraina

Consiliul de Securitate al ONU intalnire de urgenta pentru a discuta criza umanitara din Ucraina

Consiliul de Securitate al ONU se reunește astăzi de urgență pentru a discuta criza umanitară din Ucraina. De precizat însă că șansele pentru un rezultat de orice fel sunt minime, având în vedere că Rusia prezidează Consiliul în luna martie. Potrivit unor surse diplomatice, SUA, Marea Britanie, Franţa, Irlanda, Norvegia şi Albania au cerut această întâlnire. Mai multe detalii, în continuare.

Consiliul de Securitate al ONU, întâlnire de urgență

O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU va avea loc astăzi, 17 martie, pentru a discuta escaladarea crizei umanitare în Ucraina, transmite BBC.

Surse diplomatice relatează că întâlnirea a fost cerută de SUA, Marea Britanie, Franţa, Irlanda, Norvegia şi Albania, în urma intensificării bombardamentelor asupra zonelor civile în ultimele zile.

Împreună cu Rusia și China, SUA, Marea Britanie şi Franţa reprezintă toţi membri permanenţi ai consiliului. După cum spuneam și mai sus, șansele pentru rezultate favorabile Ucrainei nu sunt deloc mari, întrucât Rusia încă deţine preşedinţia Consiliului de Securitate pentru luna martie. Cu alte cuvinte, progresul în ceea ce priveşte unele rezoluţii este blocat.

Se va discuta despre criza umanitară din Ucraina

De asemenea, precizăm că sunt în desfășurare discuții pentru a oferi o ocazie preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să vorbească la Adunarea Generală a ONU – care este formată din toate statele membre.

Reamintim că situația din orașul-port Mariupol este dezastruasă, locuitorii rămânând fără hrană, apă și electricitate. Vorbim despre cea mai gravă criză umanitară din istoria sa.

Bombardamentele rusești țintesc fără încetare orașul Mariupol de mai bine de două săptămâni, estimându-se că peste 30.000 de oameni au reușit să fugă până acum.

Noaptea trecută, invadatorii ruși au lovit cu rachete un teatru în care se adăposteau peste 1.200 de refugiați, a declarat pentru BBC viceprimarul orașului, Serhiy Orlov.

Încă nu există informații privind victimele, autoritățile localel spunând că totul este blocat de moloz, astfel că nu se poate ajunge la acestea, mai ales că atacurile aeriene nu se opresc.

Iată câteva imagini din interiorul teatrului înainte de bombardamentul rusesc, cu mulțimea de oameni care se adăpostea în clădire.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola