Miercuri, 22 mai 2013, ora 11.00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, va avea loc Conferinţa „Ihtiodiversitatea şi strategii, programe, reglementări de regenerare şi conservare a populaţiilor piscicole”, manifestare organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Biodiversităţii, marcată în fiecare an pe 22 mai.
Scopul activităţii este de a aduce în atenţia publicului problematica legata de statutul de periclitate a ihtiofaunei, necesitatea conservarii ei si a habitatelor acvatice, semnificatia si impactul reglementarilor de pescuit pentru conservarea ihtiodiversităţii. La conferinţă vor fi dezbătute mai multe teme specifice ihtiologiei, precum: presiunea antropică asupra ihtiofaunei şi factori de impact; statutul actual de conservare a inhtiofaunei: specii dispărute, puternic periclitate sau vulnerabile din bazinul hidrografic al cursului inferior al Dunării; specii endemice cu areal restrâns de răspândire; regresul numeric al populaţiilor unor specii de peşti cu importanţă comercială; strategii, proiecte, programe la nivel universitar, de cercetare a ecosistemelor acvatice sau elaborarea/perfecţionarea tehnologiilor de acvacultură a speciilor de peşti cu diferite grade de periclitate; programe pentru recoltarea reproducătorilor de sturioni prin autorizații speciale de captură, obținerea de puiet al acestor specii în stații de reproducere artificială și eliberarea puietului și reproducătorilor în Dunăre şi norme legale privind construcția uneltelor și metodele de pescuit folosite. Impactul asupra ihtiodiversităţii, regenerării populațiilor piscicole, conservării unor specii care astăzi sunt amenințate cu dispariția.
Coordonatorii manifestării sunt Gabriela Grigoraş şi Cecelia Şerban, muzeografi în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, iar parteneri Catedra de Acvacultură, Protecţia Mediului şi Cadastru a Universităţii ”Dunărea de Jos” Galaţi (prof dr. ing. Victor Cristea – şef catedră), Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură – filiala Galaţi (dir. Dr. ing. Vasile Bocăneală) şi Peter Lengyel, biolog – expert în conservarea biodiversităţii, secretar ştiinţific la ONG UNESCO Pro Natura, membru al Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii.
Conferinta „Ihtiodiversitatea si strategii, programe, reglementari de regenerare si conservare a populatiilor piscicole”
- Evenimente
- prinGalati
- No Comments
prinGalati
ALȚII AU CITIT ȘI...
Power SEO Verified
PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)
Asociaţia club sportiv DAKIKA Verified
Viaţa înseamnă evoluţie. Dacă încetăm să mai ...
Nici o recenzie
Centrul Medical Diamed Obesity Verified
La Centrul Medical Diamed Obesity sănătatea ...
Nici o recenzie
Cabinet Stomatologic Dr. Dodi Igor Verified
Un zâmbet frumos și sănătos este o parte ...
(0 recenzii)