Conferinţă „Despre Identitatea Românească” cu Dan Puric, 17 martie

Marţi, 17 martie 2015 , la Casa de Cultura a Sindicatelor din Galaţi, cu incepere de la ora 19.00, gălăţenii au ocazia să se întâlnească cu Dan Puric, actor, eseist, autor și regizor de teatru român care a jucat în teatru, în film și în spectacole de televiziune.

Dan Puric va fi protagonistul unei conferinţe cu privire la „Identitatea Românească”, conferintă care se adresează tuturor celor care simt ca suntem „puşi în stare de indiferenţă, pentru a nu ne mai şti memoria şi trecutul”.
La acest eveniment, spectatorul trebuie să vină cu mintea şi inima deschise, pentru a trăi momente de renaştere spirituală alături de un actor genial, intrând în lumea sa, o lume în care cuvintele clădesc un univers ideal. Actorul, regizorul şi scriitorul Dan Puric nu este un mister, ci un om frumos, talentat şi prezent mereu lângă noi. Carţile şi spectacolele sale descriu lumea cu subtilitate şi rafinament.
De la spectacolele lui Dan Puric nimeni nu poate pleca nepăsător sau doar fericit că a mai bifat la cultură generală ceva, ci cu o stare de “trezire” şi cu o luciditate care vă face să vă intrebaţi cine sunteţi. Artistul nu ne oferă soluţii, ci încearcă să redescopere dimensiunile contemporane ale spiritualităţii româneşti, făcând o biografie a fiinţei noastre.
Creaţia lui Dan Puric este un întreg armonios, care recurge la memorie, la valoare şi valori, la împlinirea sufletească. „România este astăzi un spaţiu al dilemelor. Noi nu mai avem certitudini, ci avem mari semne de întrebare cu privire la Mihai Eminescu, cu privire la Ştefan cel Mare şi la istoria neamului. Când vrei să distrugi un popor, faci din istoria acestuia o dilemă şi nu-ţi mai trebuie armată să-l cucereşti. Cel mai mare rău este războiul dintre noi. Suntem puşi în stare de indiferenţă, pentru a nu ne mai şti memoria şi trecutul. Cu toate acestea, reacţia identitară va veni, fiindcă România mare s-a făcut pe instinctul ţăranului român.”, spune Dan Puric.
Preţul unui bilet variază între 60 lei şi 70 lei . Biletele se găsesc la agenţia de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor , de luni până vineri, între orele 9.00 şi 17.00 şi duminică între orele 9.00 şi 11.00. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0742 901758 .

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola