Concurs de mountainbike @ GARBOAVELE XC 2012

„Omul patit e … invatat!” spune un proverb romanesc. Radacina invataturii e amara, dar rodul ei e dulce! Asa ne-am simtit noi dupa Garboavele XC 2011, cand am avut o sumedenie de patanii, in virtutea faptului ca am incercat sa facem lucrurile cat mai simplu si mai ieftin pentru concurent. N-am avut cronometrare cu cip – probleme la clasamente, am avut inscriere la fata locului – s-a decalat startul, etc.
Dar numai cine nu incearca nu reuseste iar din greseli am invatat cu varf si indesat. Astfel ca anul acesta, editia a II-a a Garboavele XC va avea toate acele imbunatatiri considerate in trecut „mofturi” dar dovedite in timp de alte nenumarate concursuri.
Pentru inceput am scapat de toate acele zone de pamant galben care au adus GXC 2011 reputatia de „Iron bike de Galati”, concentrandu-ne atentia in creearea traseului doar pe zone din interiorul padurii, ciclabile inclusiv pe ploaie. Pe deoparte ne pare rau, insa numarul de abandonuri alimentat si de ploaia chiar de dinainte de start a fost excesiv!
Ca suprafata traseul nou va cuprinde pe langa pamant/iarba, drumuri cu piatra de rau si zone de piatra cubica, dar si doua „chickenrun”-uri care pot fi alese de concurentii mai putin abili in abordarea unei coborari mai periculoase si a unei urcari de „push-bike”.
Unul din elementele grele ale traseului este o coborare foarte tehnica printre copaci, coborare pe care Maus a descris-o ca fiind „criminala, dar frumoasa”. Locul va fi intesit cu semne de avertizare, ce speram ca vor fi luate in seama, pt. ca nu e jucarie simpla, la un moment dat imediat dupa trecerea printre doi copaci care sunt la distanta de un ghidon urmand o curba de 90grade.
Dar sa lasam traseul sa va farmece cand il parcurgeti si sa va mai spunem si despre alte elemente ce speram ca vor face din GXC 2012 un inceput de bun augur pentru sezonul ciclist 2012.
De exemplu punctele de control „dotate” cu ciclisti din club (nu voluntari) care inteleg importanta muncii pe care o fac, punct de alimentare asezonat cu mici si o paturica sa va odihniti (glumesc, evident!), va fi dotat cu apa, banane, lamai si glucoza.
Si deoarece am trecut la editia a II-a si nu mai facem totul „eftin si bun”, taxa de inscriere a avut de suferit, ultima cotatie dupa prabusirea bursei fiind de 45lei. In schimb va oferim un concurs „linistit”, cu un traseu tare in stil de pur XC, in ture pe un circuit de 6-8km, cronometrat cu cip, la care inscrierile se fac doar online si cu limita la numarul de participanti.
Daca v-a placut prezentarea noastra, dati o tura pana pe www.clubciclism.ro sa va inscrieti cat mai e vreme si … ne vedem la concurs!Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola