Concurs de creaţie literară în cadrul Festivalului Naţional de Carte AXIS LIBRI

Concursul de creaţie literară SCRIITORI DE IERI, DE AZI ŞI DE MÂINE este organizat de Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia”, în cadrul Festivalului Naţional de Carte AXIS LIBRI, ediţia a VII-a, 27 mai – 1 iunie 2015.

La secţiunea „Scriitori de ieri” se urmăreşte completarea cunoştinţelor despre moştenirea culturală locală ale elevilor prin realizarea unei compuneri sau a unui eseu pe tema „Hortensia Papadat-Bengescu – Marea europeană”.
Secţiunea „Scriitori de azi şi de mâine” are ca scop stimularea creativităţii elevilor care se pot înscrie cu creaţii literare în proză sau poezie pe una din temele: „Misterele Galaţilor” sau „Legendele Dunării”.
La concurs pot participa copii şi tineri din judeţul Galaţi, care vor fi împărţiţi pe două categorii de vârstă: 8-14 ani şi 15-21 ani.
Lucrările vor fi redactate în format electronic şi vor avea menţionate următoarele informaţii: secţiunea, tema, titlul lucrării, numele şi prenumele autorului, vârsta, unitatea de învăţământ, numărul de telefon și adresa e-mail.
Compunerile, eseurile şi lucrările în proză vor avea între 3 și 6 pagini. La subsecţiunea poezie concurenţii vor putea participa cu minimum 3 și maximum 10 poezii. Cerinţele de tehnoredactare: fişier în format ”.doc”, format pagina A4, spaţiu rânduri 1,5, caracter times new roman, 12 cp.
Un juriu alcătuit din personalităţi ale domeniilor educaţie-cultură şi 1-2 reprezentanţi ai Bibliotecii va stabili ierarhia concurenţilor după criteriul notării de la 1-10, pe categorii, în funcţie de grupele de vârstă și cele două secţiuni mai sus menționate.
Premiile oferite în cărţi vor avea aproximativ următoarele valori:
Premiul special Biblioteca Județeană ”V. Urechia” – 125 ani de existență – 150 lei
Premiul ”Hortensia Papadat-Bengescu” (pentru eseu) – 120 lei
Marele Premiu (pentru creaţie literară) – 120 lei
2 premii pentru compunere/eseu – 70 lei /premiu
4 premii pentru stil – 70 lei /premiu
4 premii pentru originalitate – 70 lei/premiu
Diverse premii ale revistelor literare valoare variabilă
Termenul limită de trimitere a textelor pentru concurs este 20 MAI 2015.
Premierea câştigătorilor va fi făcută în cadrul Festivalului Naţional de Carte AXIS LIBRI, care va avea loc în perioada 27 mai – 1 iunie 2015.
Lucrările premiate vor fi publicate selectiv, cu acordul autorilor, în paginile Revistei culturale ”Axis Libri” şi ale altor reviste literare.
Lucrările în format electronic vor fi expediate la adresa: [email protected].
Persoanele de contact sunt: pentru categoria de vârstă 8 – 14 ani – Târâlă-Sava Maricica şi pentru categoria de vârstă 15 – 21 ani – Haidu Simona. Informaţii suplimentare la telefon: 0732334662.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola