Concert Proconsul in Zodiar, 12 ianuarie

Sambata, 12 ianurie, in Zodiar va concerta dupa ora 22 una dintre cele mai indragite si apreciate trupe romanesti ale ultimului deceniu, Proconsul.
Desi cantau de mult timp sub numele de Take five, cei de la Proconsul devin cunoscuti in anul 1999 cu piesa De la rusi vine ploaia, atunci cand se hotarasc sa preia numele pe care il pastreaza pana astazi si compun primele piese originale. In 2000, cu piesa Cerul obtin locul 3 la Festivalul de la Mamaia, sectiunea Creatie si lanseaza albumul Tatuaj. Proconsul a devenit, de asemenea, prima trupa din Romania care a castigat Trofeul Cerbul de Aur.
In anul 2001, Proconsul imprima un nou album, Mi-ai luat inima, care are un succes enorm cu single-uri ca ZborDespre tine sau Spune-mi despre noi. In acelasi an, alaturi de copii Scolii Americane este lansata melodia Mama Terra. Un an mai tarziu, apare al patrulea produs Proconsul, 10 Povesti, iar single-ul Nu mi-e bine fara tine beneficiaza de un videoclip inedit. Urmeaza apoi, in 2004, albumul 5 care marcheaza cinci ani de activitate, cu piese de cinci stele interpretate de toti cei cinci membri: AltcevaTe visez sau Prima zapada.
Concretizarea a trei ani de munca creativa si noua luni de studio, in 2007, albumul Da mai departe aduce aceleasi sonoritati complexe si melodii frumoase dintre care se evidentiaza Tu si Alaturi de tine. Anul 2008 continua ascensiunea celor de la Proconsul si, dupa o serie de concerte in Italia, casa de discuri Cramps music semneaza un contract de coproductie impreuna cu Roton pentru albumul Da mai departe si da startul internationalizarii formatiei.
Pe 28 noiembrie 2009, are loc la Sala Palatului un concert in este lansat albumul intitulat Sens Unic si care face dovada maturitatii formatiei, ajunsa la zece ani de activitate. Acest material da ascultatorilor exact ceea ce vor sa auda, avand soundul deja cunoscut Proconsul cu influente new, wave si pop-rock ale anilor ’80. Doi ani mai tarziu, formatia considera ca ar trebui sa adune impreuna pe un disc cele mai cunoscute, indragite si difuzate cantece ale lor. Pe 1 decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, ei au lansat tot la Sala Palatului albumul Best of cu o productie care a ilustrat cei 13 ani de activitate concertistica, dar si 13 ani din vietile personale ale membrilor formatiei.
Acest ultim album este si motivul pentru care Dragos Dinca – chitara si voce, Valentin Petricenco – tobe, Bogdan Marin (Bodo) – voce, Robert Anghelescu – clape si voce, Robert Ursache – chitara bass si Liuben Gordievski – clape vin la Galati, in Zodiar.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola