Concert Luna Amara @ Scena, 9 noiembrie

Vineri, 9 noiembrie 2012, formatia Luna Amara va sustine un concert in Galati la Scena. Concertul va incepe de la ora 22:00 iar pretul intrarii va fi de 20 lei (include consumatie 5 lei), pentru studenti se face o reducere de 5 lei. In deschidere vor concerta cei de la Through Struggle.
Luna Amară este o formație de muzică rock, originară din Cluj-Napoca și fondată în 1999 sub numele de Tanagra Noise de către Nick Fagadar (voce, chitară), Gheorghe Farcaș (chitară bass). La scurt timp, alți artiști au completat trupa, elementele nou-introduse fiind remarcabile, un instrument aparte, mai rar întâlnit în muzica rock, fiind trompeta (interpretată de Mihnea Blidariu).
Debutul pe scenă a avut loc în primăvara anului 2000, după care are loc schimbarea numelui în Luna Amară pentru că fanilor le era destul de greu să rețină vechiul nume.
Cenzurată din cauza opiniilor politice tranșante, cu un clip pe tv (Gri Dorian) atunci când încă nu exista un album, prezentă la toate festivalurile importante, o noutate absolută prin integrarea sunetului de trompetă într-un sound alternative, Luna Amară și-a format un public al său, un public care vrea să înțeleagă mai mult, care vrea să se implice mai mult.
La începutul lui 2011, Luna Amară intră în studioul propriu pentru înregistrarea unui nou material, care a aparut în toamna aceluiași an. Pe acest album nou, intitulat Pietre în Alb (A&A Records), trupa revine la sonorități mai dure. Din cele 13 piese, 9 sunt în limba română și 4 în engleză. Lansarea albumului a fost urmată de un turneu național. La finalul turneului, componența se schimba din nou, prin plecarea lui Mihnea Andrei Ferezan.
Nick Făgădar începe, de asemenea, lucrul la un material solo. În 2011, Luna Amara a urcat pe aceeași scena cu un alt nume mare al alternative-rock-ului, Deftones. Pe 27 august, trupa a fost invitată să cânte la festivalul Peninsula pe Main Stage, în aceeași zi cu celebrul Iggy Pop.
Componența actuală a formației: Mihnea Blidariu — trompetă, voce, chitară, Nick Fagadar — voce, chitară, Răzvan Ristea — tobe, Sorin Moraru — bass.

lunaamara-scenagalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola