Concert Ari Roland Quartet, Galati, 7 iunie

Muzeul de arta vizuala Galati si Centrul Cultural American organizează marti 7 iunie la ora 19:30, în parcul muzeului, strada Domneasca nr. 141 un concert de Jazz cu Ari Roland Quartet.
Ari Roland, contrabas – Un profesionist al genului, Ari s-a format la celebra Scoala de Muzica Juilliard din New York. A colaborat cu multe figure faimoase ale jazului, inclusiv Barry Harris, Betty Carter, Lou Donaldson, Wynton Marsalis, Marcus Roberts and Harry Connick Jr., iar cele trei CD-uri pe care le-a lansat pe piata muzicala au castigat aprecierea unanima a presei internationale de jazz. Ca „Ambasador Al Jazzului”, numit de Departamentul de Stat al SUA, Ari a calatorit in 30 de tari diferite, pe mai multe continente, in ultimii patru ani. Ari Roland Jazz Quartet a fost selectat pentru editia 2011 a prestigiosului program al Departamentului de Stat „The Rhythm Road”.
Zaid Nasser, saxofon – Nascut si crescut in New York, Zaid este fiul unui alt profesionist de jazz si blues, Jamil Nasser, invatand sa cante direct de la legende ale jazzului cu care tatal sau colabora. La 19 ani, s-a intors in Memphis, locul de nastere al blues-ului, cantand pentru doi ani cu Calvin Newborn. Intors la New York, a devenit solist al grupului panamez „Savoy Sultans”. CD-urile sale au fost incluse in multe topuri musicale de importanta in SUA. Zaid a facut turnee in Europa, Orientul Mijlociu si Asia, inclusiv ca reprezentant al Departamentului de Stat.
John Mosca, trombon – Newyorkez prin nastere si absolvent al Scolii de Muzica Juilliard, John a cantat cu legende ale jazzului ca Sarah Vaughn, Dizzy Gillespie, Stan Getz si Joe Williams. A devenit membru al „Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra” in 1974, devenind director muzical in 1990 sub noul nume al orchestrei – the „Vanguard Jazz Orchestra”. In 2009, spectacolul lor din cadrul programului televizat „Monday Night Live’ a primit prestigiosul premiu Grammy. John a predat muzica la Manhattan School of Music si William Patterson University, si a condus Departamentul de Studii de Jazz la University of Connecticut. A participat la doua programe „Rhythm Road” ale Departamentului de Stat american (2008-2009), si concerteaza constant in festivaluri din SUA, Europa si Asia.
Keith Balla, percutie – Nascut in Austen, Texas, Keith s-a mutat laNew York City in 2004. Elev al cunoscutului profesor si percutionist american Kenny Washington, Keith si-a inceput cariera de profesionist la varsta de 17 ani. In afara de turneele nationale la care participa, Keith colaboreaza intens, la New York, cu tineri artisti ai genului. Recunoscut pentru maturitatea sa muzicala, este, de asemenea, apreciat de generatiile mai in varsta ale artistilor de jazz. Keith a facut demonstratii si seminarii pentru muzicieni de toate nivelurile, din SUA si alte tari, in cadrul turneelor frecvente effectuate pentru Departamentul de Stat al SUA in Europa, Asia si Orientul Mijlociu.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola