Citroen va lansa modelul DS3 Cabrio

După ce DS3 a înregistrat în doar doi ani de zile vânzări de aproximativ 180.000 de bucăţi, Citroen va lansa varianta Cabrio a acestui model popular. Francezii au anunţat că maşina va apărea la Salonul Auto de la Paris din această toamnă iar ulterior vor fi făcute publice şi preţurile de pornire.

DS3 Cabrio impresionează în primul rând prin arhitectura sa unică – ce îl diferenţiază faţă de alte cabriolete. Modelul Cabrio continuă cu acelaşi design care a făcut din DS3 o maşină preferată de mulţi şoferi însă, ca element de noutate, aduce trei culori noi: negru, DS Monogramme şi albastru Infini. De asemenea, DS3 Cabrio se diferenţiază şi printr-o modalitate unică de a deshide portabajul.

Plafonul retractabil beneficiază de o tehnologie foarte avansată, putând fi utilizat în mers până la viteza de 120 km la oră. De menţionat că plafonul are nevoie de 12 secunde pentru a se închide complet şi poate fi acţionat cu ajutorul unui buton aflat pe panoul de pe plafonieră. DS3 Cabrio vine şi cu suficient loc pentru cinci persoane dar şi cu cel mai încăpător portbagaj din segmentul său.

Un alt aspect important este reprezentat de greutatea lui DS3 Cabrio. În vreme ce majoritatea cabrioletelor cântăresc cu 100-200 kilograme mai mult decât varianta de bază, diferenţa dintre modelul Cabrio şi DS3 e de doar 25 de kilograme.

Dimensiunile sunt asemănătoare cu varianta de bază: 3,95 m lungime, 1,71 m lăţime si 1,46 m înălţime. Încă nu au fost făcute publice motorizările disponibile dar sunt şanse foarte mari ca Citroen să folosească aceleaşi motoare de la DS3, fără a aduce prea multe îmbunătăţiri.

Aşa cum am amitit şi mai sus, Citroen DS 3 va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris şi va fi lansat oficial abia la începutul lui 2013, deci eventualii doritori mai au ceva de aşteptat.


Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola