Cauta
Adauga
Sign In

„Chintesentele” lui Mihail Galatanu, de nota zece

„Chintesentele” lui Mihail Galatanu, de nota zece

Cea de-a zecea carte în miniatură, din cadrul colecţiei cArtESENŢE a Centrului Cultural „Dunărea de Jos” a fost lansată sâmbătă după-amiază şi îi aparţine scriitorului Mihail Gălăţanu. Volumul, care poartă numărul unui tricoul al unui fotbalist celebru, a fost denumit „Chintesenţe” şi, conform spuselor scriitorului, titlul acestuia a fost iniţial „Eu vin din tradiţie”, dar erau prea multe cuvinte pentru o carte atât de mică.
La eveniment au fost prezenţi foarte mulţi prieteni de-ai lui Mihail Gălăţanu, dar şi tineri scriitori care doresc să înveţe cât mai mult de la cei mari. „Întâmplarea face ca, acest număr, 10, să se potrivească cu vârsta pe care o voi împlini anul acesta – 50. Aşa am început anul, sărbătorind borna 50, cum îi zic eu. Borna 50 poate fi înfricoşătoare pentru că nu ştii înainte cât mai este, dar ştii că înapoi se destramă. Cartea de faţă, care poartă numărul unui tricou celebru, are o istorie a ei. Iniţial s-a chemat „Eu vin din tradiţie” dar, fiind foarte mică, nu ştiu unde aş fi scris cuvintele acestea. Este o chintesenţă de Moldova, de mine însumi, de dragoste. Pentru cei 50 de ani pe care-i voi împlini, voi lucra, anul acesta la mai multe proiecte. O carte adevărată te ia din bocancii tăi şi te mută în alţii”, a spus Mihail Gălăţanu.
Lansarea cărţii a fost însoţită de o instalaţie, o lucrare artistică ce este în strânsă legătură cu textul dintre paginile volumului în miniatură. Lucrarea îi aparţine Sorinei Fădor Vădeanu, care a spus că a întâmpinat dificultăţi în a extrage esenţa dintr-o carte care se numeşte „Chintesenţă”, inclusă în colecţia cArtESENŢE.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola