Ce trebuie să faci dacă factura de la energie a fost calculată greşit. Nicolae Ciucă face apel la români

Toți românii trebuie să știe ce au de făcut, dacă factura de la energie a fost calculată greşit! Au fost cazuri când românii s-au trezit cu facturi uriașe la gaze sau la energie electrică. Cel care a venit cu anunțul a fost chiar premierul Nicolae Ciucă, care i-a învățat pe români exact ce trebuie să facă, dacă se regăsesc în această situație neplăcută.

Iată ce trebuie să faci dacă factura de la energie a fost calculată greşit

Mulți români s-au trezit cu facturi uriașe, mai ales de când prețurile la gaze și energia electrică au explodat pur și simplu. Dacă considerați că factura nu reflectă realitatea și nu a fost întocmită corect, trebuie să știi exact ce aveți de făcut. Premierul Nicolae Ciucă a fost cel care a lansat, joi seară, un apel la populaţie să sesizeze imediat instituţiile statului, atunci când observă că facturile la energie nu sunt calculate corect. Prim-ministrul a declarat, în cadrul unei emisiuni la televiziunea publică, că au existat companii furnizoare de energie care au fost sancţionate exact pentru calcularea greşită a facturilor. Acestea au fost obligate să recalculeze costurile.

„Discuţiile în Guvern au fost legate de faptul că au apărut anumite facturi care sunt dincolo de tot ceea ce înseamnă respectarea prevederilor legii plafonării preţurilor la energie şi la gaze şi, din discuţiile avute cu ministrul Energiei, a rezultat că au avut loc astfel astfel de situaţii. Măsurile au fost luate imediat în sensul în care instituţiile abilitate, ANPC şi/sau ANRE au mers imediat la compania respectivă, au amendat compania cu 50.000 de RON. Au fost obligaţi să rescrie şi să retrimită facturile în conformitate cu prevederile legii. Ca atare, fac apel la toţi cei care au astfel de probleme şi primesc facturi care nu sunt în conformitate cu prevederile legale să ia imediat legătura cu instituţiile statului, astfel încât să putem să luăm măsuri imediate”, a afirmat Ciucă.

Premierul spune că Guvernul ar putea lua noi măsuri privind prețurile la energie

Premierul Nicolae Ciucă a spus că există posibilitatea ca Guvernul să adopte şi alte măsuri în domeniul energiei.

„La nivelul Ministerului Energiei se are în vedere ca în luna ianuarie să mai facem încă o evaluare vizavi de prognoză şi perspectiva evoluţiei preţurilor la energie şi gaze şi în funcţie de rezultatele acestei analize suntem în măsură să luăm alte măsuri.
Cert este că am avut de asemenea o întâlnire cu companiile care se ocupă de energia electrică şi gaze, cu reprezentanţii Ministerului Energiei, cu reprezentanţii ANRE şi împreună am făcut o analiză a situaţiei în care ne găsim.
Urmează ca săptămâna viitoare să ne vedem din nou, mai precis marţi, şi să putem să avem un pachet de soluţii şi măsuri, pentru că până acum, Slavă lui Dumnezeu, iarna nu a fost atât de complicată şi nu au existat probleme în sistemul de distribuţie a gazelor sau a energiei electrice, dar avem nevoie ca, în situaţia în care condiţiile meteo se vor înrăutăţi, să fim pregătiţi să facem faţă şi unor astfel de situaţii”, a adăugat şeful Executivului.

Prețurile la energia electrică și gazele naturale au explodat pur și simplu, în ultimele luni, însă românii beneficiază pe timpul anotimpului rece de subvenții de la stat. Acestea vor înceta însă la primăvară, iar românii vor vedea atunci exact cât de mult s-au scumpit utilitățile.

Citiți articolul original pe Impact

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola