Femeia este un lucru bun. Femeia este mereu sensibila. Femeia este sexy. Femeia este dulce. Femeia este companionul perfect pentru a te distra. Femeia este placuta ochiului. Femeia este puternica. Femeia este cea care da viata. Femeia este o specie foarte emotiva. Femeia reprezinta pasiune pentru un barbat. Femeia este fromoasa. Femeia este ispititoare. Femeia este sotie. Femeia este prietena. Femeia sta in spatele oricarui om de succes. Femeia reprezinta confort. Femeia poate plange si suferi.
O femeie este precum un ocean. Atunci cand se simte iubita increderea in ea creste semnificant. Abilitatea unei femei de a accepta si de a returna dragostea este o reflectie a felului in care ea se vede. Daca o femeie se vede fericita si sexy inimia si bratele ei vor fi larg deschise. Cand se vede doborata si cand sufera cade in umbra. In aceasta perioada ea are nevoie ca mintea si inima ei sa fie deschise dar… nu va fi asa. Dupa ce va reusi acest lucru ea se va ridica si va simti dragostea ce o inconjoara, va radia de fericire.
Femeile au tendinta de a trai mai intens sentimentele decat barbatii. Sentimente precum nesiguranta, grija pentru un lucru, indignarea, inutilitatea, neincrederea, confuzia, nevoia sunt traite de catre femei intr-un mod mai accentuat chiar daca nu ar fi cazul. O femeie cu cat este ajutata mai mult cu atat ii creste increderea in sine si scapa de sentimentele negative pe care hormonii le fac sa apara in interiorul sau. Femeile tanjesc dupa intelegere, respect, devotament, incredere in sine, admiratie, egalitate cu barbatii si dupa sentimentul de iubire.
Unei femei ii place sa isi petreaca timpul facand lucruri simple precum cititul unei carti, ascultatul unui CD bun, scrierea unui jurnal, uitatul la zborul unei pasari. Unei femei ii place sa se relaxeze facand o baie cu multa spuma si fiind inconjurata de multe lumanari. Lucrurile pe care ea le iubeste sunt vorbitul cu o prietena pentru o perioada lunga de timp, mersul la cumparaturi, plimbarile lungi, savuratul unui pahar de vin, satisfacerea partenerului de viata sau pur si simplu statul pe canapea si visatul cu ochii deschisi.
O femeie este sufletul unei relatii, ea este fantezia, floarea, lumanarea, vinul, muzica romantica, tinuta sexy, placerea unirii intr-o singura fiinta cu cel de langa ea si mirosul dulce al naturii.
Femeia este cea dupa care un barbat tanjeste. Femeia este fiinta pentru care un barbat traieste. Femeia este cea pentru care un barbat ar fi in stare de crima. Femeia este cea pentru care un barbat lupta impotriva oricui. Femeia este cea pentru care un barbat este in stare sa se schimbe. Femeia este cea care educa un barbat. Femeia este cea care induioseaza un barbat. Femeia completeaza barbatul. Femeia este fiinta de care un barbat are nevoie cel mai mult pe lume.
In aceasta lume dominata de barbati ar trebui sa fim mandre ca suntem femei si ca ei fara noi nu ar putea exista.
Ce este femeia?
Altii au citit si...

Expoziţie la Biblioteca V.A. Urechia pentru a marca Ziua Internaţională a Muntelui
Biblioteca „V.A Urechia” Galaţi şi Asociaţia Mecanturist Galaţi, organizează în data de 9 decembrie 2015, începând cu ora 17.30, expoziţia „Muntele: drumeţie şi competiţie” şi seminarul „2015 – încă un an de aventuri”. Acţiunile sunt organizate pentru a marca ziua de 11 decembrie – Ziua Internaţională a Muntelui, ocazie potrivită de celebrare şi promovare a mediului montan ca oportunitate şi model de dezvoltare sustenabilă, de conştientizare a stării de pericol şi de mobilizare în apărarea a ceea ce mai este încă natura carpatină. Evenimentul este susţinut de organizaţii neguvernamentale care au ca obiect de activitate educaţia montană, turistică şi pentru mediu.Vernisajul expoziţiei „Muntele: drumeţie şi competiţie” va avea loc la ora 17:30, în holul central al Bibliotecii. Expoziţia poate fi vizionată în perioada 9 decembrie – 15 decembrie 2015. Seminarul „2015 – încă un an de aventuri” se va desfăşura în sala de lectură ”Mihai Eminescu”, de la etajul 1, cu începere de la ora 18:00, unde vor fi realizate prezentări cu proiectele şi activităţile derulate în anul 2015. Ziua Muntilor a fost proclamata de Adunarea Generala a ONU in anul 2003, pentru a atrage atentia asupra problemelor dezvoltarii regiunilor muntoase ale planetei, care impresioneaza prin frumusetea lor.

Mesajul international de Ziua Mondiala a Teatrului, 27 martie
„Oriunde există o societate omenească, se manifestă şi Spiritul de nestăpânit al Spectacolului. Sub copaci din mici sate şi pe scene dotate cu tehnologie de vârf din marile oraşe globalizate; în săli festive din şcoli, pe câmpuri şi în temple; în mahalale, în pieţe urbane, centre comunitare şi subsoluri amenajate, oamenii sunt atraşi laolaltă să trăiască un sentiment de comuniune în lumile teatrale efemere pe care le creăm pentru a exprima complexitatea noastră umană, diversitatea noastră, vulnerabilitatea noastră, în carne şi oase, în respiraţie şi voce. Ne adunăm ca să plângem şi să ne amintim, ca să râdem şi să contemplăm, ca să învăţăm şi să afirmăm şi ca să imaginăm. Ca să ne minunăm de dexteritatea tehnologică şi ca să încarnăm divinităţi. Ca să ne ţinem respiraţia colectivă în faţa capacităţii noastre de a cuprinde frumosul, compasiunea şi monstruozitatea. Venim ca să primim energie şi putere. Ca să celebrăm bogăţia diverselor noastre culturi şi ca să anulăm graniţele care ne separă. Oriunde există o societate omenească, se manifestă şi Spiritul de nestăpânit al Spectacolului. Născut din comunitate, el poartă măştile şi costumele variatelor noastre tradiţii. El stăpâneşte limbile, ritmurile şi gesturile noastre şi deschide un spaţiu liber în mijlocul […]

Lansare de carte – „Cum se citeşte o carte”, Libraria Humanitas, 21 iunie
Librăria Humanitas Galați și Editura Paralela 45 vă invită sâmbătă, 21 iunie, de la ora 17.00 la o dezbatere despre Cum se citește o carte, bestseller Bookfest 2014. Prezintă: Doru Căstăian (traducătorul cărții) Invitaţi: Simona Toma (Lebadutza Lebadutzelor) şi A. G. Secară (Anonimul Gălăţean) Cum se citeste o carte a devenit un adevarat fenomen, un ghid literalmente clasic. Este cel mai bun si mai de succes ghid pentru lectura comprehensiva adresat publicului larg. Cei doi autori descriu in detaliu diferitele niveluri de lectura si cum puteti ajunge sa le stapaniti: de la citirea elementara, trecand prin rasfoirea sistematica a unei carti si prin citirea inspectionala, si pana la citirea rapida, acest ghid va va invata cum sa clasificati si sa radiografiati o carte, cum sa extrageti mesajul autorului si sa concepeti critica acestuia. Veti invata de asemenea tehnici de citire adecvate pentru parcurgerea cartilor practice si de beletristica, a volumelor de istorie, matematica, filosofie si stiinte, fie ca e vorba de cele naturale sau de cele sociale. In plus, volumul cuprinde doua anexe extrem de importante: intai de toate o lista de lecturi esentiale si apoi o serie de teste utile pentru a va evalua progresele in achizitionarea abilitatilor de […]
Lansare de carte în miniatură
Sunteți invitați să vă petreceți o după-amiază într-un mod educativ și relaxant. Cel de-al optulea volum al colecției cArtESENȚE va fi lansat miercuri, 29 august, la foișorul cu amfiteatru de pe Faleza Dunării, începând cu ora 13.00. De data aceasta, autorul nu este gălățean, precum artiștii care au semnat primele șapte volume, ci craiovean – Paul Blaj, poet și scriitor, care ne va oferi „Memorialul dantelelor galbene”, un volum ce cuprinde arta la scară mică, așa cum sunt toate cArtESENȚELE. Instalația cărții, adică o prezentare spațială artistică pentru public, este realizată de Monica Turcu de la gruparea Athanor.
„Sa nu uitam istoria si eroii ei!” la Muzeul de Istorie
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi derulează în acest an, în cadrul programului educaţional, proiectul cultural „Muzeul şi şcoala. Ora de istorie la muzeu”, proiect care vizează completarea programei şcolare prin organizarea de evocări, lecţii de istorie, expuneri ştiinţifice, mese rotunde la muzeu. În cadrul acestui proiect, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi organizează joi, 9 mai 2013, ora 1000, evocarea dedicată proclamării Independenţei de Stat a României sub genericul: SĂ NU UITĂM ISTORIA ŞI EROII EI ! Cu acest prilej, profesori şi elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 5, Şcoala Gimnazială Nr. 16, Şcoala Gimnazială Nr. 22, Şcoala Gimnazială Nr. 28, Şcoala Gimnazială Nr. 42 şi Liceul Teoretic „Sf. Maria” din Galaţi vor aduce în atenţia auditorului, eroi care au luptat şi au contribuit la câştigarea Independenţei de Stat a României, proclamată la 9 mai 1877, deschizând astfel drumul spre recunoaşterea internaţională a dreptului naţiunii române de a-şi decide singură soarta. Evenimentul va avea loc la Muzeul Casa „Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80, Galaţi.