O parte din echipa Ansamblului „Estrada Copiilor” de la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati a participat saptamana trecuta la Emisiunea-concurs „Romania Danseaza” de la Antena 1.
In urma auditiilor zonale ale concursului de dans „Romania Danseaza” organizat de Antena 1, Adrian Geartu (10 ani, Galati) acesta a fost selectat pentru probele din fata juriului de specialitate alcatuit din CRBL, MONICA si CONNECT-R.
Juriul a fost foarte incantat de show-ul oferit si i-a acordat cele 3 stelute aurii necesare pentru calificarea in semifinalele concursului.
Ne dorim sa ajunga in MAREA FINALA si de ce nu sa castige acest concurs!
Despre Adrian Geartu: la cei zece ani este un copil modest, inteligent, talentat si foarte ambitios.
Cursant la Clasa de dans modern de la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati, inca din anul 2010, atat in calitate de membru al trupei ACTIVE DANCE (alaturi de care are un palmares bogat de premii nationale), cat si ca dansator individual, instruit cu interes si daruire de coregraf instructor Andreea Ignat (solist de muzica usoara).
Este si castigatorul Marelui Trofeu al editiei II, a concursului national de dans „Galatz fest Dance” oct.2013 organizat de CCSG
CCSG merge mai departe la „Romania danseaza”
Altii au citit si...

BRomania în premieră la Casa de Cultură a Sindicatelor pe 2 martie
Matei Dima, protagonistul şi fondatorul proiectului BRomania aduce în premieră showul său live de comedie pe o scenă din Galati, pe 2 martie la Casa de Cultură a Sindicatelor! Showul de la Galati face parte dintr-un turneu BRomania care mai include urmatoarele spectacole: – 1 martie Constanta, Casa de Cultură a Sindicatelor – 5 martie Bacau, Teatrul de Vară Radu Beligan – 7 martie Suceava, Casa de Cultură – 8 martie Iaşi, Casa de Cultură a Studenţilor urmand ca inchiderea acestui turneu sa aiba loc cu un spectacol de gala la Sala Palatului din Bucuresti pe 17 aprilie. Artistul a făcut următorul anunţ pe pagina sa de Facebook: “Dragi pufoșenii, În aprilie se face un an de când m-am întors acasă. Se face şi un an de când am urcat pentru prima oară pe scenă la Sibiu să fac show-ul meu de comedie live #CuDeToate. În acest an am învățat enorm şi mă simt pregătit să mă întorc în Los Angeles. Însă nu înainte de a incheia acest prim turneu naţional cu un show în Bucuresti. Este un show cu totul special pentru mine şi până în aprilie o să şi aflaţi de ce. Alături de mine pe scenă vor fi Carla’s Dreams […]

Pe 1 iunie Muzeul de Istorie invita pe copii intr-o „lume minunata”
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă aşteaptă duminică, 1 Iunie 2014, începând cu ora 10.00, să sărbătoriţi de Ziua Internaţională a Copilului, copilăria – cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om. Cu acest prilej, ISTORIA îşi deschide porţile pentru a dezvălui copiilor cât şi părinţilor „O lume minunată în muzeu”, prin expoziţiile găzduite de secţiile Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi. Puteţi vizita la: • Secţia din str. Domnească, nr. 25, expoziţiile: „Arme albe şi de foc (sec. al XIX-lea – înc. sec. al XX-lea)”; „Secvenţe arheologice gălăţene”. • Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80, expoziţiile: „Ambient monden românesc – A doua jumătate a secolului al XIX-lea – prima jumătate a secolului XX”; „Patrimoniu muzeal 1939-2014”; Exponatul lunii: „Diploma de Doctor în Medicină a lui George Latouphis, acordată de Academia Franceză, Facultatea de Medicină din Paris, 1884”. • Muzeul „Casa Colecţiilor”(Clădirea fostei Farmacii Ţinc), str. Eroilor, nr. 64, expoziţiile: „Ambient interior gălăţean – sfârşitul secolului al XIX-lea – începutul secolului XX” ; „Restituiri Makşay; „Smaranda Brăescu – Regina aerului”; „50 de ani de cooperare europeană în Spaţiu”; „Filatelia românească între modernitate şi contemporaneitate”; „Medalistica românească între 1839-1939”. • Casa „Hortensia Papadat Bengescu”, comuna Iveşti, […]
Bere Gratis @ Zodiar, 20 ianuarie
Vineri, 20 ianuarie, incepand cu ora 20.30 in Zodiar va avea loc concertul trupei Bere Gratis. Bere Gratis tocmai au lansat o noua piesa, Ringul de dans, care va aparea pe viitorul lor album, programat sa apara anul acesta. Ringul de dans are influente electro, indie si pop si poate fi considerat usor necaracteristic trupei, dar cred ca va placea. Ringul de dans beneficiaza si de un remix dubstep realizat de Quba, un tanar DJ si producator, iar de mixajul si masterizarea ambelor versiuni s-a ocupat Bogdan Ioan. Ascultati mai jos piesa, mie mi-a placut, chiar daca nu e in stilul pop rock cu care trupa Bere Gratis ne-a obisnuit. Ce ziceti de noua piesa Bere Gratis, va place sau preferati stilul clasic?

Concert Suie Paparude in Zodiar, 15 decembrie
Concert Suie Paparude la Galati, in Zodiar, prima cantare in oras dupa lansarea videoclipului „Nu te mai saturi de noi”! Evenimentul are loc pe 15 decembrie 2012. Fondata in 1992, SUIE PAPARUDE este cea mai veche si titrata trupa de muzica electronica romaneasca. De la “Suie Paparude” (1995) la “E suflet in aparat” (2010), Suie Paparude reuseste sa surprinda publicul, sa il captiveze si sa il fidelizeze, reinventand permanent sunetul si generand hit dupa hit pe parcursul a 8 albume. Suie Paparude inseamna Michi, Bean MC si Dobrica. Ultima piesa marca Suie Paparude – Nu te mai saturi de noi – lansata, luna trecuta, odata cu videoclipul, este dedicata special fanilor trupei. Primul concert la Galati, dupa lansarea videoclipului Nu te mai saturi de noi, va avea loc chiar in Zodiar. „Versul din piesa proaspat lansata “Tu ne-ai adus aici, asa ca mai departe du-ne” arata, practic, trecutul Suie Paparude si ne arata noua, in același timp, drumul spre viitor, impreuna avand o pasiune comuna: muzica” – Suie Paparude.

Proiect educational – Galaţi Summer University
Galaţi Summer University este un proiect educaţional, realizat de Liga Studenţilor din Galaţi, în parteneriat cu Univesitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin care se propune introducerea viitorilor studenţi în mediul universitar gălăţean, precum şi familiarizarea acestora cu partea didactică (cursuri, laboratoare, seminarii), sau cu partea de educaţie non-formală, necesară pentru o dezvoltare personală completă. În cadrul acestei activităţi, elevii vor fi cazaţi într-un cămin studenţesc, vor servi masa la cantină, vor participa la activităţi didactice susţinute de profesori universitari, se vor familiariza cu sălile de curs, precum şi cu întregul campus universitar şi vor interacţiona cu mişcarea studenţească. Aceştia vor putea vedea câte puţin din specificul fiecărei facultăţi, urmând ca atunci când vor ajunge la finalul clasei a XII-a, să aibă o imagine de ansamblu asupra posibilităţilor pe care le ofera Facultăţile din Universitatea “Dunărea de Jos” şi să poată alege cel mai potrivit domeniu de studiu. De asemenea, ei vor participa la activităti de educaţie non-formală, precum team-building-uri, training-uri de comunicare, time-management şi alte domenii de interes general, care le vor facilita dezvoltarea personală şi profesională. Pentru înscrierea la şcoala de vară desfăşurată la Universitatea “Dunarea de Jos” este necesară completarea unui formular, însoţit de acordul unuia dintre […]

9 MAI – Semnificatii istorice romanesti si europene
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă invită vineri, 9 mai 2014, ora 10.00, să participaţi la evocarea cu tema „9 Mai – semnificaţii istorice româneşti şi europene”, zi cu semnificaţie triplă pentru poporul român: Ziua Independenţei României proclamată în 1877, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial (1945) şi Ziua Europei (1950). Acţiunea face parte din proiectul educaţional „Galaţi, oraşul de la Dunăre, punte de legătură între istorie şi tradiţie”, iniţiat de Şcoala Gimnazială nr. 22 şi Şcoala Gimnazială „Sfinţii Impăraţi” din Galaţi. Proiectul ajuns la final, vizează desfăşurarea unor activităţi în scopul conştientizării, dezvoltării şi valorificării sentimentului de apartenenţă al tinerei generaţii faţă de istoria şi comunitatea locală şi naţională. Activitatea se va desfăşura la Monumentul Eroilor Regimentului 11 Siret căzuţi în Războiul de Independenţă şi Al Doilea Război Balcanic, din str. Regiment 11 Siret, nr. 46-A, Galaţi. Coordonatori activitate: prof. Valentin Bodea, prof. Charlotte Barbu, muzeograf dr. Elena Ingrid Bahamat.