Cauta
Adauga
Sign In

S-a deschis „Căsuța ALBASTRĂ – Centru de intervenții specializate în autism – APCA Galati”

S-a deschis „Căsuța ALBASTRĂ – Centru de intervenții specializate în autism – APCA Galati”

Acesta este singurul centru din județ unde se efectuează testarea cu ADOS, Golden standard la nivel internațional în diagnosticarea precoce și evaluarea periodică a autismului

Casuta ALBASTRA 2-1500

Din luna decembrie 2015, la Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism – APCA Galați, va funcționa un nou centru de intervenții specializate în autism, în cadrul căruia sunt concentrate mai multe tipuri de terapii specifice de recuperare pentru copiii cu TSA (tulburări din spectrul autismului) și unde familiile acestora vor beneficia de consiliere permanentă, fiind și singurul centru din județ unde se va face și testarea copiilor și adolescenților cu ADOS – Golden standard la nivel internațional în diagnosticarea precoce și evaluarea periodică a autismului.

A4-1500

Centrul „Căsuța ALBASTRĂ” funcționează la adresa Strada Brăilei nr. 34 (vizavi de Potcoava de Aur) și pune la dispoziția familiilor înscrise în asociație mai multe tipuri de terapii, implementate de specialiștii angajați sau de cei colaboratori, din echipa APCA făcând parte 3 terapeuți acreditați internațional RBT în terapie comportamentala aplicată. Vor fi astfel combinate, particularizat pentru fiecare caz în parte, de la terapia ABA, logopedie, coordonare și supervizare continuă, până la terapia de integrare multisenzorială, terapia asistată de animale, terapii complementare de grup și consilierea părinților.

A2-1500

Tot la centru, începând chiar din această lună, vom extinde implementarea predării interactive cu ajutorul tehnologiiilor avansate (tablă interactivă și softuri educaționale adaptate), inclusiv în cadrul terapiilor 1 la 1,  grație grantului de 10.000 de euro câștigat de asociație în septembrie 2015, în competiția de proiecte de pe platforma RaiffeisenComunități.ro, fiind singurul proiect ales câștigător din județul Galați. De altfel, tot la centru, copiii și terapeuții vor putea să-și atingă potențialul maxim cu ajutorul celor mai noi materiale educaționale specifice, grație dotărilor importante pe care APCA a reușit să le realizeze în decursul celor 4 ani de activitate, în urma numeroaselor eforturi și activități derulate alături de parteneri sau de alți reprezentați ai comunității gălățene.

A-1500

Serviciile din cadrul „Căsuței ALBASTRE – Centru de intervenții specializate în autism – APCA Galați” pot fi accesate de părinții înscriși în asociație, aceștia putând beneficia inclusiv de susținerea financiară a terapiilor de recuperare prin intermediul prevederii 2%, iar testarea cu ADOS se poate efectua la cererea oricărei alte familii, pe bază de programări la adresa [email protected].
În continuare, APCA Galați își desfășoară activitatea și la sediul de pe Str. Traian Vuia nr 21, unde implementăm un alt proiect, câștigător pe platforma Teimplici.ro, „Afterschool interactiv și creativ pentru Copiii SPECIALI”. Mai multe informații despre activitățile asociației pot fi aflate vizitând site-ul nostru, www.autism-apca.ro.

A3-1500

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola