Castigatorul celui de-al 3 concurs prinGalati.ro si librariile Humanitas

Precum am anuntat acum o saptamina, astazi vom afla cine e castigatorul concursului „Numiti 4 autori romani interbelici”.
Va multumim pentru raspunsurile date si pentru interesul aratat pentru lectura. Castigatoarea acestei saptamani aleasa printr-o tragere la sorti random se numeste Elena Dumitru pe care o invitam la librarie pentru a-si ridica volumul „Calatorie in Romania” de Sir Sacheverell Sitwell.
Pentru aceasta saptamana va propunem ca premiu un exemplar din volumul „Cea mai frumoasa carte din lume” de Eric-Emmanuel Schmitt.
Tot ce trebuie sa faci este sa dai like paginii Prin Galati de pe Facebook si sa trimiti un e-mail la adresa [email protected] in care sa numesti alte 3 carti scrise de Eric-Emmanuel Schmit.
Castigatorul va fi desemnat in urma unei trageri la sorti si contactat pe e-mail luni, 11 iulie.
Eric-Emmanuel Schmitt
Cea mai frumoasă carte din lume
Editura Humanitas
Format: 13X20
Nr. de pagini: 208
ISBN: 978-973-689-412-1
Pret: 25 lei

Opt poveşti de iubire, opt femei surprinse în căutarea pasionată a fericirii.
Povestirea Odette Toulemonde din volumul de faţă a fost ecra-nizată în 2006 de către autor, avându-i în rolurile principale pe Catherine Frot, Albert Dupontel şi Jacques Weber.
„Cea mai frumoasă carte din lume… are graţia şi forţa vizuală ale marilor texte literare.” Lire
„Fiecare dintre povestirile acestui volum pune în lumină, cu un lirism de o prospeţime unică, o ipostază a sufletului feminin.” L’Express
„Schmitt e un povestitor înnăscut, care are harul de a depăna istorii aparent simple, ce conţin însă o adevărată filozofie de viaţă.” La Libre Belgique
„Aceste superbe povestiri ne amintesc de Maupassant prin linia narativă, finalurile neaşteptate, umorul sarcastic şi pătrunderea psihologică.” Kirkus Review
De la vânzătoarea modestă pasionată de literatură la miliardara arogantă cu trecut misterios, de la soţia dezamăgită care descoperă că soţul ei duce o viaţă dublă la amanta sacrificată pentru binele familiei bărbatului iubit, de la deţinuta politică la prinţesa nonconformistă ce străbate desculţă străduţele unei cetăţi medievale mediteraneene, în cele opt povestiri din acest volum chipurile dragostei se schimbă, deşi nevoia de fericire rămâne întotdeauna aceeaşi.
Balthazar Balsan pare să fi obţinut totul de la viaţă: succesul literar, o soţie frumoasă şi un fiu exemplar, o existenţă lipsită de griji într-un apartament luxos din centrul Oraşului Luminilor. Cu toate acestea, scriitorul suferă. Lui Odette Toulemonde norocul nu i-a surâs. Bărbatul vieţii ei, Antoine, a murit de ani buni. Şi totuşi, în micuţul ei apartament din Namur, alături de fiul şi fiica ei, Odette este mereu cu zâmbetul pe buze. Când întâmplarea îi va aduce faţă în faţă, Balthazar va afla care este secretul preţios al acestei femei.
Unul dintre cei mai populari şi îndrăgiţi scriitori europeni, Eric-Emmanuel Schmitt îşi încântă cititorii cu stilul său strălucit, plin de spirit, şi cu poveştile lui de iubire care dezvăluie natura magică a întâmplărilor de fiecare zi.
Eric-Emmanuel Schmitt s-a născut pe 28 martie 1960 la Lyon. În 1983 absolvă cursurile prestigioasei École Normale Supérieure cu o diplomă în filozofie. Trei ani mai târziu obţine titlul de doctor în filozofie. Debutează în 1991 cu o piesă de teatru, Noaptea la Valognes. Îi urmează Vizitatorul, care îi aduce consacrarea şi pentru care este distins cu trei premii Molière, Variaţiuni enigmatice, Libertinul etc. În 1994 îi apare primul roman, Secta Egoiştilor, dar scrie în continuare piese de teatru care fac săli pline în Franţa şi în străinătate. În 2001 este recompensat de Academia Franceză cu Grand Prix du Théâtre pentru întreaga activitate. De acelaşi succes răsunător se bucură şi romanele sale Evanghelia după Pilat (2000), Partea celuilalt (2001), Pe când eram o operă de artă (2002), precum şi eseul Viaţa mea cu Mozart (2005). Volumele care alcătuiesc Ciclul invizibilului – Milarepa (1997), Domnul Ibrahim şi florile din Coran (2001), Oscar şi Tanti Roz (2002) şi Copilul lui Noe (2004)– s-au aflat luni întregi pe listele de bestselleruri din numeroase ţări. Eric-Emmanuel Schmitt este autorul a două volume de nuvele şi povestiri, Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri (2006) şi Visătoarea din Ostende (2007). În 2010 publică Concert în memoria unui înger, distins cu Premiul Goncourt pentru nuvelă. Cel mai recent roman al său se intitulează Ulysse from Bagdad (2008) şi surprinde aventurile unui imigrant ilegal din Irak. Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste douăzeci de premii şi distincţii literare, iar în 2000 a primit titlul de Chevalier des Arts et des Lettres. În seria de autor „Eric-Emmanuel Schmitt” au apărut Milarepa, Domnul Ibrahim şi florile din Coran, Oscar şi Tanti Roz, Copilul lui Noe, Viaţa mea cu Mozart, Secta Egoiştilor şi Evanghelia după Pilat.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola