Castigatorul celui de-al doilea concurs prinGalati.ro si librariile Humanitas

Iata ca am ajuns la finele celui de al doilea concurs organizat in colaborare cu libraria Humanitas. Va multumim pentru prezenta numeroasa si pentru raspunsurile voastre!
Castigatoarea acestei saptamani aleasa printr-o tragere la sorti random se numeste Timpau Mihaela pe care o asteptam la librarie pentru a-si ridica volumul „Lumea ca ziar. Caragiale: A patra Putere” de Ioana Parvulescu.
Avem si pentru aceasta saptamana un premiu si anume un exemplar din volumul „Calatorie in Romania” de Sir Sacheverell Sitwell.
Tot ce trebuie sa faci este sa dai like paginii Prin Galati de pe Facebook si sa trimiteti un e-mail la adresa [email protected] in care sa numiti 4 autori romani interbelici .
Castigatorul va fi desemnat in urma unei trageri la sorti si contact pe e-mail luni, 4 iulie.
Sir Sacheverell Sitwell
Călătorie în România
Editura Humanitas
Format: 13X20
Nr. de pagini: 252
ISBN: 978-973-50-2917-3
Pret: 27 lei

În 1937, scriitorul britanic Sacheverell Sitwell a fost invitat de familia de vechi boieri Callimachi să ne viziteze ţara. Rod al unui aranjament privat, călătoria unui cetăţean britanic atât de cultivat şi de pătrunzător s-a dovedit mai fructuoasă decât orice acţiune de propagandă culturală pusă la cale de vreun minister de resort. Peste nici un an, Sitwell a publicat la Londra volumul Roumanian Journey, splendid tipărit şi legat, îmbogăţit cu fotografii în alb-negru de o frumuseţe extraordinară, pe care ediţia de faţă le recuperează în bună parte. Cartea lui Sacheverell Sitwell este un document complex şi emoţionant despre România interbelică, aşa cum apare ea unui călător străin, şi nu cum suntem prea adesea tentaţi să o supraidealizăm dintr-o perspectivă prea românocentristă. Este o Românie aflată, la acea vreme, la cea mai mare întindere teritorială şi, în consecinţă, la cea mai diversă înfăţişare culturală şi etnografică, un regat prosper şi tolerant, deopotrivă modern şi tradiţional, în care toţi locuitorii săi trăiesc în linişte şi pace. Şi totuşi interesul documentar al acestei cărţi aproape că este pus în umbră de emoţia sfâşietoare de a descoperi, prin ochii unui călător străin, un paradis pierdut pentru totdeauna.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola