Casele ecologice – armonie dintre om şi natură

Conceptul de casă ecologică presupune o casă realizată din finisaje naturale, izolată foarte bine. Aceste locuinţe sunt realizate doar din material natural, sunt prevăzute cu un sistem de încălzire solară a apei calde şi cu sistem de încălzire central bazat pe lemn.
Deşi ideea de casă ecologică este extrem de nouă în Europa, treptat încep să apară cât mai multe cereri şi oferte legate de această opţiune. Referitor la acest aspect, locuinţele de acest gen au apărut din nevoia arhitecţilor de a proteja mediul înconjurător şi de a înlocui construcţiile din beton. O casă poate fi socotită ecologică doar dacă este realizată în următoarele condiţii precum – utilizarea materialelor ce nu poluează mediul înconjurător în toate stadiile de realizare, utilizarea materialelor care nu emit substanţe toxice, numarul redus al deşeurilor pe şantier, consumarea la întreţinere a cât mai puţină energie şi utilizarea energiilor neconvenţionale (solare, eoliene, pompe de căldură). Materialele ecologice se referă la cele care nu fac rău sănătăţii, nu perturb mediul electromagnetic şi bilanţul – extracţietransformarereciclare – se face cu consum mic de energie. Amplasamantul ideal  pentru o casă ecologică trebuie să fie fără surse de poluare active, radioactive, sonore sau discomfort vizual. O casă de acest fel conservă sau depozitează mai multe resurse decât consumă, acestea fiind refolosite mai apoi în mediul înconjurător. În schimb, o locuinţă eco consumă mai multă energie şi este mai puţin rezistentă la cutremure. Primul designer şi architect care a venit cu ideea de casă ecologică a fost Philip Wenz, fondator şi fost director al programului de design ecologic din cadrul Institului de Arhitectură din San Francisco.
Din 2019, toate clădirile ce se vor construi în statele Uniunii Europene vor trebui să producă energia de care au nevoie. Măsura va fi aplicată din 2016, şi aceste construcţii, inclusiv cele ce vor urma să fie renovate, vor trebui să producă energia de care au nevoie.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola