Cascada Cailor: legenda din inima Munţilor Rodnei

Reprezinta cea mai mare cascada din tara si una dintre cele mai spectaculoase; o atractie turistica deosebita, aflata in Muntii Rodnei, aproape de statiunea Borsa.
Cascada Cailor are o cadere de apa de peste 90 de metri, in trei trepte, al carei debit variaza in functie de ploi si topirea zapezii de pe versantul Rezervatiei Piatra Rea.
O regasim la altitudinea de 1300 de metri, in mijlocul unui peisaj de vis.
Legenda Cascadei Cailor, de unde i se trage si numele, este impresionanta. Insa nu detine izul de mit, ci mai degraba de intamplare a locului, care a bulversat pe oamenii vremii, ce au asociat ulterior, cu evenimentul, mai multe puncte marcate de incident, precum Muntele Cailor, Izvorul cailor, Podul Cailor.

Se spune ca pe pajistile Muntelui Piatra Rea, pasteau adesea, hergheliile de cai ale celor din sat. Insa la rastimpuri, ursul infometat abatea bietele animale speriate, catre prapastie, determinandu-le sa se arunce in gol, luandu-si astfel tributul, in stilul jertfelor maiase. Dar marea tragedie, s-a produs intr-o noapte cu furtuna naprasnica, in care ploaia si fulgerele au inlesnit incursiunea ursului, ce a avut drept prada intreaga avere a satului.
Drumul spre cascada se parcurge usor, fie cu piciorul, de la Borsa, fie cu telescaunul din statiune si apoi inca 15 minute pe jos.
Chiar daca sunteti absorbiti de frumusetea privelistilor, nu uitati ca la ora 17 este ultima cursa inapoi a telescaunului, altfel va trebui sa va intoarceti prin salasul ursului caruia, cine stie, poate ca i se vor fi terminat de mult, rezervele din rapa.

Sursa: www.turistderomania.ro

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola