Casa memorială a Hortensiei Papadat-Bengescu

Câți dintre noi știau că scriitoarea Hortensia Papadat-Bengescu a fost gălățeancă? Mai mult decât atât, câți știau că poate fi vizitată casa memorială a acesteia în comuna Ivești din Galați? A trăit între anii 1876 și 1955, fiind născută în data de 8/20 decembrie în Ivești, județul Galați. A fost o mare prozatoare, romanciară și nuvelistă a epocii interbelice, activitatea sa literară fiind una fructuoasă timp de trei decenii. Considerată un „Balzac feminin al literaturii noastre”, Hortensia Papadat-Bengescu a fost creatoarea creatoarea romanului modern de analiză. Cel mai cunoscut roman al acesteia este „Concert din muzică de Bach”.

Casa natală a scriitoarei aparține de Muzeul de Istorie Galați și găzduiește și expoziția „Personalități iveștene”, unde pot fi văzute documente și obiecte care i-au aparținut Hortensiei Papadat-Bengescu, precum și a unor membri de seamă ai culturii și istoriei Iveștilor: poetul Ștefan Petică, dramaturgul Victor Ion Popa, scriitorul I. Valerian, academicianul Amilcar Vasiliu, generali Eremia Grigorescu, Nicolae Șova, Anton Marin, medicul Casandra Lupescu și economistul Petrache Popa.

Casa memorială a prozatoarei Hortensia Papadat-Bengescu este situată lângă Școala Generală „Hortensia Papadat-Bengescu” și poate fi vizitată în de miercuri până duminică, între orele 11.00 – 19.00 (program de vară) sau 09.00 – 17.00 (programul de iarnă).

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola