Cauta
Adauga
Sign In

Casa memorială a Hortensiei Papadat-Bengescu

Casa memorială a Hortensiei Papadat-Bengescu

Câți dintre noi știau că scriitoarea Hortensia Papadat-Bengescu a fost gălățeancă? Mai mult decât atât, câți știau că poate fi vizitată casa memorială a acesteia în comuna Ivești din Galați? A trăit între anii 1876 și 1955, fiind născută în data de 8/20 decembrie în Ivești, județul Galați. A fost o mare prozatoare, romanciară și nuvelistă a epocii interbelice, activitatea sa literară fiind una fructuoasă timp de trei decenii. Considerată un „Balzac feminin al literaturii noastre”, Hortensia Papadat-Bengescu a fost creatoarea creatoarea romanului modern de analiză. Cel mai cunoscut roman al acesteia este „Concert din muzică de Bach”.

Casa natală a scriitoarei aparține de Muzeul de Istorie Galați și găzduiește și expoziția „Personalități iveștene”, unde pot fi văzute documente și obiecte care i-au aparținut Hortensiei Papadat-Bengescu, precum și a unor membri de seamă ai culturii și istoriei Iveștilor: poetul Ștefan Petică, dramaturgul Victor Ion Popa, scriitorul I. Valerian, academicianul Amilcar Vasiliu, generali Eremia Grigorescu, Nicolae Șova, Anton Marin, medicul Casandra Lupescu și economistul Petrache Popa.

Casa memorială a prozatoarei Hortensia Papadat-Bengescu este situată lângă Școala Generală „Hortensia Papadat-Bengescu” și poate fi vizitată în de miercuri până duminică, între orele 11.00 – 19.00 (program de vară) sau 09.00 – 17.00 (programul de iarnă).

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola