Casa de modă Lanvin

Când ne gândim la Paris, ne aducem aminte că reprezintă cea mai importantă capitală a modei, aici luând naştere primele case de modă. De la stilul gavroche la femme fatale, Franţa înseamnă stil, unul atent-neglijent, ce poate oferi alternative casual-chic.
Casa de modă Lanvin reprezintă cea mai veche casă de modă din Franţa, dar totodată fiind una dintre cele mai exclusiviste şi mai luxoase case de modă din lume. Lanvin a fost înfiinţată la iniţiativa doamnei Jeanne – Marie Lanvin, pe la începutul anilor ˊ20. Doamna Lanvin a făcut istorie prin realizarea hainelor fiicei sale, ce au ajuns să fie atât de apreciate, încât colegele din anturajul său au iniţiat comenzi speciale. Casa de modă Lanvin a abordat cele mai diverse domenii, de la haute couture la moda masculină, decoraţiuni interioare şi parfumuri. Această marcă are în vedere broderii, culori luminoase, inspirate din coloritul floral, mărgele aplicate şi culori calde. Mai mult de atât,  lucrurile ce poartă semnătura Lanvin sunt unele foarte scumpe, şi motivul pentru aceasta e că fiecare piesă necesită o atenţie specială, iar produsul finit necesită multe ore de muncă manuală.
Din 2001, frâiele companiei Lanvin au fost preluate de designerul Alber Elbaz, care datorită talentului şi rafinamentului artistic, a reuşit să combine romantismul detaliilor cu eleganţa. Designerul are în vedere mai mult confortul, dar şi eleganţa de care o femeie doreşte să se bucure, indiferent de statutul ei social. În colecţia de primăvară – vară 2012, Alber Elbaz ne-a redat look-ul anilor ˊ80 şi cel de femeie de afaceri. Acesta are la bază o abordare mai feminină, folosind mătase, voal şi chiffon pentru rochiile în culori pale, delicate ce evidenţiază feminitatea corpului. Culorile prezentate au o notă sobră şi romantică, de la nuanţe de verde-albăstrui închis sau gri, la naunţe de roz pal, roz, bleu şi bineînţeles, combinaţiile negru-alb. Cât despre accesorii, acestea sunt pe măsura hainelor – sandale cu toc înalt şi barete, plicuri mini şi lanţuri din argint cu pandantive în formă de vulture.

Picture of Iustina C.

Iustina C.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola