Casa de Cultura a Sindicatelor Galati prezinta pe 3 aprilie filmul romanesc „DE CE EU?”

Vineri, 3 aprilie, intre orele 17.00 si 19.30, galațenii sunt invitati la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati pentru a viziona filmul “De ce eu?” , un film romanesc de ficțiune din 2015, regizat de Tudor Giurgiu, inspirat de experiența profesională a lui Cristian Panait.

Bazat pe fapte reale, “De ce eu?” spune povestea lui Cristian, un tanăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. Cristian investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie.
Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate. Thriller-ul politic a atras atenția presei internaționale la Festivalul de la Berlin, unde a rulat cu casa închisă. Scenariul scris de Loredana Novak și Tudor Giurgiu este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani. Cristian (Emilian Oprea) este un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente.
Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate.
Protagonistul este Emilian Oprea , actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema. Din distribuție mai fac parte: Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreția Mandric, Sore Mihalache, Ionuț Caras, Virgil Ogășanu. “De ce eu?” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, după Legături bolnăvicioase și Despre oameni și melci.
Între 10-13 noiembrie 2014 filmul (deși neterminat) a avut parte de patru proiecții speciale în București, Iași, Timișoara și Cluj. De ce eu? a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin. Biletele se gasesc la Casa de Cultura a Sindicatelor Galati, secretariat, dupa data de 26.03, intre orele 09.00 – 17.00. Pretul unui bilet este de 15 lei.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola