„Carmen” – spectacol live in limba franceza , pe 29 martie la Teatrul Muzical

Duminică, 29 Martie, incepand cu ora 18.00, pe scena Teatrului Muzical Nae Leonard, va fi pus in scena un spectacol live in limba franceza, supratitrat in limba romana.

Este vorba despre opera Carmen,compusă de Georges Bizet, pe un libret de Henri Meilhac şi Ludovic Halevy. Sursa operei este nuvela cu acelaşi nume scrisă în 1847 de Prosper Merimeé. Dirijorul Daniel Nistor se va afla la conducerea orchestrei, doamnei Anda Tabacaru-Hogea îi va reveni secţiunea regiei artistice a spectacolului, regia tehnica va fi realizata de Viorica Marandici si Tatiana Zaharova, pregatirea muzicala apartineValentinei Popovciuc, sufleor va fi Claudia Colceriu, coregrafia va fi realizata de Constantin Floriean, asistat de Gabriela Gegea, iar scenografia apartine lui Arh. Catalin I. Arbore.
Pus pentru prima dată în operă pe data de 3 martie 1875, la „Opéra Comique” din Paris, „Carmen” s-a constituit într-un spectacol care se adresează publicului din întreaga lume. Baletul „Carmen” se conturează ca şi o poveste tragică de iubire, care a impresionat generaţii întregi. Spectacolul surprinde o protagonistă senzuală şi efervescentă, Carmen, prinsă dramatic între două iubiri pasionale, cea a soldatului Don José şi a toreadorului Escamillo.
Lanţul întâmplărilor plasează spectatorii în înflăcărata poveste din Sevilla, printre intrigi şi trădări, dragoste şi melancolie, unde adorata Carmen renunţă la dezertorul Don José, în favoarea toreadorului, declanşând răzbunarea supremă a celui dintâi. Dar, cu o lovitură de cuțit, Don Jose o ucide, predându-se apoi spre a-și ispăși fapta necugetată.
Prețul biletelor la acest spectacol variaza intre 10,80 și 21,60 lei.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola