Cargo, Pasarea Colibri si Smiley, la Galati de Ziua Marinei

cargo-ziua-marineiPrimăria Municipiului Galați organizează, în data de 15 august, de Ziua Marinei, pe Faleza Dunării, o serie de maifestări pentru toate gusturile. Printre invitații speciali ai serii, se numără Smiley, Pasărea Colibri și Cargo care vor susține un concert inedit.
Programul manifestărilor de Ziua Marinei
9.00 – se va da startul în Crosul Tuturor Vârstelor, care se va desfășura pe Faleza Inferioară, de la Bac până la Valurile “Dunării”. Sunt invitați să participe toți cei care vor să își dovedească buna condiție fizică.
9.30 –  se va da startul în Crosul Persoanelor cu dizabilități, care se va desfășura pe Faleza Superioară, de la Pastilă [ din fața scenei ] până la Elice. Această competitive este organizată cu sprijinul Sporting Club Galați.
10.00 –  Demonstrații de baschet ale micilor campioni gălățeni ai clubului Phoenix Galați. [ Panourile de baschet sunt amplasate la Elice. ]
10.00 –  Spre deliciul celor mici, Teatrul de Păpuși Gulliver prezintă povestea celor trei purceluși și a lupului cel fioros.
10.30  – Va începe un eveniment spectaculos, o întrecere de canotci și caiace simple și duble, de la Brăila la Galați.
Ora plecării din Brăila: 10.30 [ Gara Fluvială Brăila ]
Ora estimată a sosirii în Galați [ la Elice ]: 13.00
Participă două canotci, în care vor vâsli echipaje coordonate de Ivan Patzaichin, care vor reprezenta Brăila și Galațiul.
În plus, membrii Clubului de Turism Montan și Nautic vor participa cu 15 caiace simple și duble și așteptăm să țina strocul sau chiar să îl impună.
13.00 –  Primăria Municipiului Galați și Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 prezintă, în premieră pentru Galați, un Festival Nautic, cu curse de sprint în canotci, pe Dunăre, la Elice; premierea celor mai puternici vâslași va avea loc după amiaza, la ora 16.45.
Pot participa echipe de câte 11 persoane, indiferent de vârstă, constituție sportivă sau experiență, dar cu o stare de sănătate optimă. Înscrierile se vor putea face în zona Elice, pe faleza inferioară, la standul Asociației “Ivan Patzaichin Mila 23”, începând cu ora 11.30. Până la ora intrării in concurs, membrii Asociației vor asigura instructajul participanților.
17.50 –  Ceremonialul militar și religios de Ziua Marinei și a Sfintei Maria. [ la Elice ]
Ceremonialul va cuprinde defilarea Gărzii de Onoare, prezentarea Drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat, sfințirea și lansarea ancorei de flori, în memoria celor căzuți la datorie pe ape.
18.30 –  Asociația Columbofililor gălățeni participă la acest eveniment  cu lansarea a zeci de porumbei.
18.50 –  Parada navelor militare, care vor prezenta publicului un exercițiu tactic, la care vor participa 5 nave de luptă și apoi parada navelor civile [ nava de pasageri Steaua Polară, remorcherul Bușteni, nava multifuncțională Eco Dunărea 2, Nava Colegiu, nava Vega River, nava de pasageri Tudor Vladimirescu, împingătoare de linie și manevră, nava de masurători Donaris 2, nava de semnalizare Semnal 3, remorcherul Târgu Ocna, pilotine fluviale, trei nave ale Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, bacuri, șalupe, yachturi, bărci cu motor și bărci cu rame.
19.30 –  este ora de începere a jocurilor marinărești [ răpirea miresei, capturarea piraților, prinderea rațelor și a purcelului ]
19.45 –  Concert Smiley, Pasărea Colibri și Cargo [ vor fi transmise în direct pe radio Lider FM PROFM 92.4 FM ]
22.45 – 23.00  – Foc de artificii [ de pe barje, de pe Dunăre, sincronizate cu muzica transmisă prin radio Lider FM PROFM 92.4 FM pentru eliminarea delay-ului; recepția va fi posibilă pe toate terasele sau în mașinile aflate pe Faleză și în proximitate, astfel încât show-ul artificiilor să poată fi urmărit sincronizat cu muzica de orice gălățean, în orice punct al falezei s-ar afla.
Faleza Superioară [ bulevardul Marii Uniri ] va rămâne deschisă exclusiv promenadei pietonale, activităților sportive în aer liber, rollerilor și bicicliștilor până duminică 18 august, ora 23.00.
Restricții de circulație
A]. De miercuri, 14 august, ora 17.00 până duminică, 18 august, ora 23.00
Bulevardul Marii Uniri [ Faleza Superioară ] de la intersecția cu strada General Alexandru Cernat și până la intersecția cu strada Prelungirea Traian.
Rute alternative: Strada Brăilei sau Armata Poporului și Rosiori.
B]. Joi, 15 august, ] între orele 8.30 și 20.00, pe strada Portului, de la intersecția cu strada Navelor și pe strada Prelungirea Traian, până la intersecția cu strada Roșiori.

Picture of Mihaela Gîdei

Mihaela Gîdei

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola