Care sunt noutățile privind circulația rutieră apărute în 2021

În 2021 au apărut mai multe noutăți în ceea ce privește circulația rutieră. Printre acestea se numără regulile de circulație cu trotinetele electrice, dar și posibilitatea ca șoferii să afle istoricul sancțiunilor primite de-a lungul timpului.

De asemenea, s-au parcurs mai multe etape pentru operaționalizarea contului unic destinat plății amenzilor rutiere.

Șoferii pot afla mai ușor istoricul sancțiunilor rutiere primite în decursul anului. Concret, în octombrie au apărut mai multe modificări la Regulamentul pentru aplicarea Codului rutier, iar șoferii au posibilitatea să afle atât numărul punctelor de penalizare aplicate de polițiști, cât și istoricul altor sancțiuni rutiere primite.

Regulile circulației trotinetelor electrice au apărut la început de 2020, dar în octombrie a fost oficializată o hotărâre prin care se devine validă ordonanță și aceste reguli pot fi aplicate.

Noutățile legate de circulația rutieră în 2021

Potrivit avocatnet.ro, o altă noutate este legată de plata amenzilor. La începutul lunii decembrie au fost stabilite mai multe detalii tehnice legate de contul unic pentru plata amenzilor rutiere, astfel încât acesta să devină operațional în curând.

De asemenea, pietonii care traversează strada și utilizează telefonul mobil sau ascultă muzică în căști la un nivel sonor ridicat nu vor fi amendați. Aceștia ar fi trebuit sancționați cu amenzi de peste 400 de lei, conform unor modificări apărute în octombrie în Codul Rutier, dar în hotărârea guvernului această măsură nu se mai aplică.

Ultima noutate apărută în 2021 privește Registrul Auto Român. RAR poate notifica Fiscul cu privire la cine cumpără mașini la mâna a doua din UE, pentru a preveni fraudele cu TVA.

Persoanele fizice și juridice sunt obligate să meargă la RAR pentru formalitățile legale necesare. Totodată, Fiscul va afla de la RAR informații despre toate persoanele care fac asemenea achiziții.

Citiți articolul original pe

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola