Caravana Start Me Up. Discutii despre antreprenoriat în Galati

SAM_1812Miercuri, 3 iulie, Bankers Hubb and Café a găzduit ediţia din Galaţi a Caravanei Start Me Up. Peste 60 de participanţi au fost alături de echipa Akcees, au participat la o discuţie despre antreprenoriat şi au avut ocazia să cunoască antreprenori locali de succes. Fotografiile de la eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook a organizaţiei Akcees http://facebook.com/akcees
Evenimentul a început cu intervenţia lui Radu Oprea, Fondator Ecoterra şi Co-Fondator Bankers Hubb and Café. Radu le-a împărtăşit participanţilor lecţii din experienţa sa personală şi le-a dat sfaturi pentru viitor. Beneficiar al programului de burse iniţiat de Guvernul României, Radu a urmat cursurile unui program de masterat în Statele Unite şi a revenit ulterior în ţară, unde a fost angajat şi ulterior concediat din Minister. Acest eşec a fost un pas înainte pentru tânărul care a ales astfel calea antreprenoriatului: a pus bazele firmei Ecoterra şi ulterior a înfiinţat Bankers Hubb and Café, ambele proiecte beneficiind de finanţări europene nerambursabile. „Nu plecaţi la drum pentru bani pentru că, indiferent ce veţi face, la început veţi aduce bani de acasă.”, le-a spus Radu participanţilor. „În plus, e important pe cine cunoaşteţi. Datorită conexiunilor formate în cadrul Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România am obţinut servicii de foarte bună calitate cu termene de plată care să îmi permită să construiesc propria afacere”, a încheiat antreprenorul.
SAM_1793Seara a continuat cu prezentarea Irinei Nicoleta Scarlat, Co-Fondator şi Vice-Preşedinte Executiv al Akcees, care a vorbit despre motivele pentru care NU ar trebui să fii antreprenor şi a concluzionat spunând că ideile de afaceri cu potenţial se regăsesc la interacţiunea dintre talent, pasiune şi nevoile pieţei. În plus, pentru dezvoltarea acestor idei în afaceri de succes tinerii au nevoie de o reţea extinsă de contacte, competenţe şi abilităţi din domenii variate, experienţă profesională relevantă şi educaţie antreprenorială de calitate.
„Succesul e înălţimea la care ricoşezi după ce te izbeşti de podea!”. Astfel a început discuţia cu Radu Turcescu, Fondator Smart PR Group. Radu a împărtăşit audienţei experienţa sa de tânăr antreprenor: de pe băncile şcolii au urmat o serie de iniţiative fără succes care s-au finalizat cu propria agenţie de comunicare. „Am reuşit să trec peste eşecuri pentru că sunt ambiţios şi mi-am dorit să pun bazele unei afaceri de succes.”, le-a spus Radu participanţilor. „Nu e nevoie de bani ca să porneşti o afacere, mai ales în domeniul serviciilor. Resursa principală eşti tu şi vei reuşi cu siguranţă dacă te implici 100% în proiectul pe care îl dezvolţi”, a continuat el. Pentru Radu Turcescu, ingredientele din reţeta succesului sunt pasiunea, munca şi perseverenţa. „Alegeţi-vă domeniul, începeţi şi aveţi curaj să vorbiţi cu oricine! Luaţi drept exemplu oameni care au reuşit şi urmaţi-vă drumul cu perseverenţă şi încredere!”, a încheiar antreprenorul.
„Ediţia din Galaţi a Caravanei Start Me Up s-a bucurat de un real succes şi am fost copleşiţi de numărul mare de tineri care au fost alături de noi. Interesul pentru antreprenoriat pe care l-a dovedit audienţa ne arată faptul că iniţiativa noastră de a pleca la drum prin România răspunde unei nevoi şi credem că ar trebui să existe mai multe astfel de evenimente la nivel local”, a declarat Şerban Mogoş, Co-Fondator şi Preşedinte Akcees.
Caravana Start Me Up face parte din campania naţională de promovare a antreprenoriatului dezvoltată de organizaţia Akcees. Antreprenori şi investitori importanţi din România au ales să susţină această campanie şi să participe la evenimentele Caravanei Start Me Up pentru a le împărtăşi tinerilor propriile experienţe.
Seria de evenimente dedicate antreprenoriatului continuă în perioada 21 – 27 iulie cu Start Me Up, singura şcoală de antreprenoriat din România în cadrul căreia 25 de participanţi formează echipe, generează idei şi dezvoltă concepte viabile de business alături de un trainer internaţional, investitori şi antreprenori consacraţi. La final, echipele îşi validează proiectele dezvoltate prezentându-le în faţa unui juriu de specialitate. Înscrierile la eveniment se realizează online pe site-ul proiectului http://startmeup.ro
Start Me Up este un eveniment organizat cu sprijinul Microsoft, SAP România, Okapi Studio, Skobbler, [e-spres-oh] şi al partenerilor logistici Hub 1317, Pensiunea Speranţa, TechHub Bucharest, How to Web, Smart Bill, Red Bull, Staropramen, Brandshout, Sketch Group şi Blogal Initiative. Mediatizarea proiectului a fost asigurată de Smart PR Business Consulting Group, Prin Galaţi.ro, Viaţa Liberă, Presăgalaţi.ro, Liga Studenţilor din Galaţi (LSG) şi AIESEC Galaţi.
Despre Akcees
Akcees este o organizaţie non-profit ce îşi propune să devină cel mai puternic catalizator al aspiraţiilor antreprenoriale ale tinerilor. Proiectele şi iniţiativele organizaţiei oferă tinerilor cu potenţial antreprenorial akcees la educaţie şi experienţă profesională de cea mai bună calitate, oportunităţi de networking, mentorat şi finanţare. Akcees contribuie la formarea de noi generaţii de tineri antreprenori prin facilitarea transformării ideilor inovatoare în afaceri de succes.
Pentru mai multe informaţii
Irina Scarlat, Vice-Preşedinte Executiv | irina@akcees.com | 0720 034 031

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola