Caravana Filmelor TIFF Unlimited la Galati, 12 – 14 august

caravana tiff

Cea de-a XIII-a ediţie a Caravanei Filmelor TIFF Unlimited îşi reîncepe traseul prin ţară, după ce în iunie a debutat cu succes la Târgu Lăpuş, cu două seri apreciate de public.

Primul oraş care va găzdui în această lună serile de film în aer liber propuse este Satu Mare (8 – 10 iulie), urmat de Carei şi satul Breb din Maramureş (15 – 17 iulie) şi Timişoara (21 – 24 iulie, 26 – 31 iulie). Traseul caravanei va continua la Tâşnad (5 – 6 august), Mediaş (5 – 7 august), Zabola (9 – 10 august), Galaţi (12 – 14 august) şi Deva (9 – 11 septembrie), au anunţat, vineri, organizatorii celui mai mare festival de film din ţară, printr-un comunicat de presă.

În programul propus anul acesta se regăsesc filme multi-premiate, multe nelansate încă în cinema, precum „Casa noastră/Utama”, câştigătorul marelui trofeu de anul acesta la TIFF; „Metronom”, distins la Cannes cu Un certain regard; „Pentru mine tu eşti Ceauşescu”, laureat cu trofeul pentru Cel mai bun documentar la TIFF; „Miracol”, câştigătorul competiţiei Zilele Filmului Românesc la TIFF; „Alcarras”, premiat cu Ursul de Aur la Berlinale.

Selecţia este completată de pelicule deja lansate şi apreciate de publicul din ţară şi nu numai, între care „România Sălbatică” (Premiul Publicului la TIFF 2021, trei premii GOPO în 2022), „Dineu cu vecinii de sus” (cinci nominalizări şi un trofeu la Premiile Goya), „Neidentificat” (două premii la Varşovia IFF, Premiul FIPRESCI la TIFF 2021, două premii GOPO în 2022).

Anul trecut, Caravana Filmelor TIFF Unlimited a ajuns în 12 oraşe, strângând peste 7.500 spectatori la cele 40 proiecţii de film în aer liber.

Programul complet al tuturor opririlor Caravanei filmelor TIFF Unlimited se va regăsi pe www.tiff.ro.

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Europa Cinemas şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

Sursa foto: Facebook

 

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

powerseo galati
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
(0 recenzii)

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola