Caravana Filmelor NexT soseste in Galati pentru doua seri de picnic si cinema sub clar de luna

Vara aceasta filmele scurte se văd sub clar de lună. După opt ediţii ale Festivalului Internaţional de Film NexT desfăşurate în Bucureşti, Caravana Filmelor NexT pleacă la drum, de pe 8 până pe 23 august, în parcuri, pe pajişti, în grădini sau pieţe centrale în opt oraşe din ţară.
Pe 22 şi 23 august, Caravana Filmelor NexT se opreşte în Galaţi, în Grădina Publică, pentru două seri de picnic şi cinema sub clar de lună, eveniment organizat ȋn parteneriat cu Primăria Municipiului Galaţi, Consiliul Local Galaţi si Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi. Spectatorii vor putea viziona în aer liber o parte din cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema în cadrul Festivalului de Film NexT, producţii naţionale şi internaţionale, reunite în două programe speciale.
Vineri, 22 august, începând cu  ora 21.30, în Galaţi e e seara filmului scurt românesc la NexT Romanian Shorts. O comedie molcomă (Şanţul), o poveste înduioşătoare despre taţi şi fii (Colivia), alta despre lucrurile pe care le faci din dragoste (Marilena de la P7), dueluri cu săbii ascuţite şi sânge ţâşnind în toate părţile ca-n filmele lui Tarantino (12 minute) şi ceva probleme de pe platoul de filmare (Şi băieţii câteodată), toate în cinci  scurtmetraje româneşti “cu zvâc”, mai vechi şi mai noi.
Sâmbătă, 23 august, începând cu ora 21.30, în Grădina Publică e Disco Night. NexT Disco Night. În Outrageously Disco, o poveste de dragoste se naşte pe ringul de dans, în strălucirea şi pulsaţiile discotecii, în Moore Street Masala dragostea se înfiripă pe ritmuri bollywoodiene la supermaketul din colţ, iar în West Bank Story iubirea dintre un israelian şi o palestiniancă aduce, în sfârşit, pacea. Poveşti de dragoste înflăcărate şi nu numai în şapte musicaluri cu dichis, vesele şi colorate, cu cântece de fredonat iar şi iar.
Intrarea este liberă pentru ambele seri de proiecţie.
Caravana Filmelor NexT este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.
Cu sprijinul: Centrul Naţional al Cinematografiei, Primăriei Municipiului Galaţi, Consiliului Local Galaţi si Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi
Parteneri: Shorts TV, Sony, Fotolii Puf şi Minorswing Hamace.
Parteneri media: Radio21, UTV, DigiTV, Șapte Seri, Hotnews, Cinemagia, CinemaRx, Cinefan, FilmReporter, Ziarul Metropolis, All about Romanian Cinema, LiterNet, Getlokal, Studentie, Vice, Sub25, CooperativaUrbana, înFestival, Urban, 121.ro
Parteneri media locali: PrinGalați.

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola