Când începe Programul Rabla 2022 și care sunt condițiile pentru a primi bonus

Programul Rabla va debuta în acest an în ziua de 4 februarie, în Vinerea Verde, și va beneficia de cel mai mare buget de până acum. Astfel, suma totală alocată celor două programe va depăși 1,2 miliarde de lei. Rabla Clasic va beneficia de 560 milioane lei, iar Rabla Plus de 680 milioane lei.

Din dorința de a încuraja populația să renunțe la mașinile vechi și foarte vechi, Programul Rabla 2022 a suferit modificări importante. Printre schimbările anunțate recent de Ministrul Mediului Barna Tanczos se numără și cea care se referă la bonusul suplimentar de vechime.

Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a primi acest bonus îți vom spune în cele ce urmează.

În ce condiții primești bonusul de vechime?

Proprietarii de mașini vechi și foarte vechi vor putea preda spre casare două vehicule în loc de unul ca în anii trecuți. Pentru asta va fi acordat un bonus suplimentar de vechime în valoare de 1.500 de lei. Este cazul automobilelor mai vechi de 15 ani și cu norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

O schimbare importantă se referă la faptul că persoanele care vor să-și ia o mașină 100% electrică trebuie să caseze una veche. Astfel, vor putea beneficia de ecobonusul în valoare de 45.000 lei pentru mașina nouă. Până acum nu era obligatoriu să casezi un vehicul vechi Ca să-ți iei o „electrică” nouă cu subvenție.

La acesta se va adăuga și prima de casare de 3.000 lei. În plus, vor fi acordate și două ecobonusuri de vechime de câte 1.500 de lei, dacă va fi cazul. Suma primită de la Guvern ar putea ajunge la 51.000 de lei.

În Programul Rabla Clasic, prima de casare a fi de 6.000 de lei. La aceasta se va adăuga un ecobonus de vechime de 1.500 lei. El se va acorda la casarea mașinilor mai vechi de 15 ani care au normă de poluare Euro 3 sau inferioară.

La Programul Rabla Plus, românii vor putea achiziționa un automobil 100% electric nou. Prima de casare este în acest caz de 45.000 lei. Pentru un model plug-in hybrid ecobonusul va fi în de 21.500 lei. La acestea se adaugă 1.500 lei ai ecobonusului de vechime despre care am vorbit anterior.

Sursa: AFM.ro

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola