Cauta
Adauga
Sign In

Campanie de educare ecologică “Let’s Do It, Danube!”, pe 21 martie la Galaţi

Echipa “Let’s Do It, Romania!” desfăşoară în această primăvară cea de-a doua ediţie a campaniei „Let’s Do It, Danube!”. Scopul campaniei este să educe şi să responsabilizeze cetăţenii României în ceea ce priveşte curăţenia apelor şi în special a Dunării.

logo-ldid

Campania  „Let’s Do It, Danube!” începe sâmbătă, 21 martie, cu o acţiune de curăţenie la care sunt aşteptaţi peste 3.000 de elevi din toate judeţele dunărene, deci inclusiv din Galaţi. Acţiunea de curăţenie marchează Ziua Internaţională a Apelor, care se sărbătoreşte anual pe 22 martie. După acţiunea din 21 martie, „Let’s Do It, Danube!” continuă cu o amplă campanie de educare ecologică în şcolile din judeţele dunărene prin intermediul training-urilor interactive susţinute de echipele locale „Let’s Do It, Romania!”.
Elevii vor învăţa ce înseamnă un comportament responsabil faţă de mediu şi care sunt lucrurile pe care le pot face, zi de zi, pentru a proteja planeta şi a reduce poluarea,  primind în acelaşi timp şi informaţii despre fluviul Dunărea, fauna şi flora pe care le găzduieşte. După training, urmează proiecţia filmului documentar „Dunărea, Amazonul Europei” în două părţi, creat de casa de producţie ScienceVision Filmproduktion GmbH.
Campania de educare va continua cu concursul de creaţie „Exploratorii Dunării”, în care elevii vor împărtăşi poveştile lor cu Dunărea, şi se va încheia cu o tabără în Delta Dunării dedicată elevilor cu rezultate deosebite.
Campania „Let’s Do It, Danube!” include şi o acţiune de curăţare a malurilor Dunării, pe 27 iunie, în apropierea Zilei Internaţionale a fluviului. O premieră în acest an este curăţarea luciului de apă cu ajutorul unor ambarcaţiuni speciale şi a unor echipe de scafandri. Judeţele implicate în acest an la ziua de curăţenie sunt Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa.
În 2014, „Let’s Do It, Danube!” a implicat peste 9.000 de voluntari în cele două etape ale proiectului: peste 4.700 de elevi au luat parte la acţiunile de educare şi responsabilizare şi peste 4.400 de voluntari au curăţat malurile Dunării în 12 judeţene, cu ocazia Zilei Internaţionale a Dunării.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALTII AU CITIT SI...

 
Publicitate: Marketerio
0
prinGalati Adaugat de prinGalati

Power SEO Verified

PowerSEO este o agentie creatie, design, firma ...
Nici o recenzie

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola