British Documentary la Galati: 7 filme in 7 saptamani

Joi, 24 mai, ora 18.30 la Muzeul de Arta Vizuala are loc proiectia filmului documentar REQUIEM FOR DETROIT de Julien Temple. Documentar care face parte din cadrul proiectului „British Documentary”, care in Galati este realizat prin colaborarea Muzeului de Arta Vizuala cu British Council.

Proiectul urmareste familiarizarea publicului roman cu cele mai bune documentare britanice contemporane, premiate la Festivalul Grierson din Marea Britanie si nu numai. Astfel pana pe 5 iulie la Muzeul de Arta Vizuala galatenii vor putea urmari de la artisti celebri ai secolului nostru – David Hockney si Banksy, la cresterea sau decaderea unor metropole aflate la poluri opuse –Lagos si Detroit, de la calatorii initiatice din Birmania in Marea Britanie sau din favelele braziliene pana la marile scene ale baletului clasic, prin incursiuni in istoria recenta – regimul Khmerilor Rosii din Cambodgia sau catre frontierele sistemului nostru solar.

Revenind la documentarul din aceasta seara: Detroit – unul dintre simbolurile prosperitatii americane, altadata cel de-al patrulea oras ca dimensiune al Americii, a fost construit de masina pentru masina, cu primele autostrazi, suburbii si centre comerciale, reprezentand intruchiparea visului american. Astazi, Detroit este intruchiparea apocalipsei erei post-industriale: cladirile de birouri ruinate si fabrici de masini dezafectate, somaj si analfabetism, cartiere intregi parasite si vandalizate. Peste aceste ruine, locuitorii ramasi se hranesc dintr-un fel de agricultura primitiva, fostele strazi fiind acum gradini de legume. Focurile de arma, incendiile, violenta fac parte din peisajul cotidian al acestui fost simbol al bogatiei stralucitoare.
Vizionare placuta!

Picture of prinGalati

prinGalati

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola