Joi, 24 mai, ora 18.30 la Muzeul de Arta Vizuala are loc proiectia filmului documentar REQUIEM FOR DETROIT de Julien Temple. Documentar care face parte din cadrul proiectului „British Documentary”, care in Galati este realizat prin colaborarea Muzeului de Arta Vizuala cu British Council.
Proiectul urmareste familiarizarea publicului roman cu cele mai bune documentare britanice contemporane, premiate la Festivalul Grierson din Marea Britanie si nu numai. Astfel pana pe 5 iulie la Muzeul de Arta Vizuala galatenii vor putea urmari de la artisti celebri ai secolului nostru – David Hockney si Banksy, la cresterea sau decaderea unor metropole aflate la poluri opuse –Lagos si Detroit, de la calatorii initiatice din Birmania in Marea Britanie sau din favelele braziliene pana la marile scene ale baletului clasic, prin incursiuni in istoria recenta – regimul Khmerilor Rosii din Cambodgia sau catre frontierele sistemului nostru solar.
Revenind la documentarul din aceasta seara: Detroit – unul dintre simbolurile prosperitatii americane, altadata cel de-al patrulea oras ca dimensiune al Americii, a fost construit de masina pentru masina, cu primele autostrazi, suburbii si centre comerciale, reprezentand intruchiparea visului american. Astazi, Detroit este intruchiparea apocalipsei erei post-industriale: cladirile de birouri ruinate si fabrici de masini dezafectate, somaj si analfabetism, cartiere intregi parasite si vandalizate. Peste aceste ruine, locuitorii ramasi se hranesc dintr-un fel de agricultura primitiva, fostele strazi fiind acum gradini de legume. Focurile de arma, incendiile, violenta fac parte din peisajul cotidian al acestui fost simbol al bogatiei stralucitoare.
Vizionare placuta!
British Documentary la Galati: 7 filme in 7 saptamani
Altii au citit si...

Universitatea Dunarea de Jos isi cauta mascota
Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (UDJG) lansează concursul „Tu ce mascotă vrei?” și își provoacă studenții să aleagă un simbol reprezentativ pentru universitate. La concurs se pot înscrie toți studenții, indiferent de anul de studiu sau specializare, individual sau pe echipe. Participanții la acest concurs trebuie să trimită reprezentarea grafică a mascotei imaginate ca fiind potrivită să reprezinte Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Propunerile trebuie trimise sub forma unor desene/schițe (din față, din lateral, din spate, plan detaliu, plan general și orice altă încadrare) realizate în Photoshop sau CorelDraw. Pot fi transmise și desene realizate manual și apoi scanate. De asemenea, participanții la concursul „Tu ce mascotă vrei?” sunt rugați să trimită propuneri pentru numele mascotei. Fiecare participant poate trimite un număr nelimitat de variante, atât pentru reprezentarea grafică a mascotei, cât și pentru numele acesteia. Propunerile trebuie expediate, sub un titlu sugestiv, la adresa comunicare@ugal.ro, până la data de 30.05.2014. Câștigătorul concursului va fi recompensat cu suma de 1.000 de lei. Concurenții vor declara pe propria răspundere că dețin drepturi de autor pe creații, iar în cazul în care se va dovedi că acestea sunt copiate, vor răspunde potrivit legislației în vigoare.

Madhouse la New York Pub, 17 ianuarie
New York Pub ofera consiliere psihiatrica. Daca simti ca o iei razna, locul tau e la clinica New York Pub. Se prescrie tratament pe baza de shoturi si daca lucrurile se precipita, sunt pregatite camasile de forta. Vineri, 17 ianuarie, de la 23:00, e ok sa fii nebun… Informatii si rezervari la telefon 0752 111 623

Istoria in culori a plaiurilor natale la Muzeul de Istorie
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în parteneriat cu Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Brăila vă invită joi, 28 mai 2015, ora 14 la vernisajul expoziției de fotografie și desen „ISTORIA ÎN CULORI A PLAIURILOR NATALE”, activitate care face parte din proiectul educaţional „Istoria noastră văzută prin ochii cititorilor români”. Realizat sub forma unui concurs de creaţie pentru elevii din şcoli şi licee, la nivel naţional, proiectul îşi propune să-i antreneze pe elevi în descoperirea istoriei locale, prin realizarea unor lucrări care să zugrăvească monumente istorice de referinţă din ţinuturile lor natale. Vizitatorii vor avea ocazia să admire bogăţia patrimoniului nostru cultural, oglindită în cele mai reuşite creaţii ale tinerilor participanţi. (muzeograf Mihaela Damian) La activitate vor fi prezenţi elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Galaţi care îşi vor asuma rolul de critici de artă şi vor fi implicaţi în alte jocuri didactice atractive. Evenimentul va avea loc la Muzeul „Casa Colecţiilor”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi.
Exista viata extraterestra? Vineri, conferinta la care veti afla raspunsul
Vineri, 26 aprilie, începând cu ora 16.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi (sala Auditorium) va avea loc o manifestare a cărei teme a ridicat numeroase semne de întrebare în mintea fiecăruia dintre noi – „Există viaţă extraterestră?” este subiectul conferinţei organizată în cadrul Asociaţiei Judeţene de Ştiinţele Naturii. Acţiunea promite a fi una deosebit de interesantă, mai ales datorită faptului că cel care va susţine această temă este directorul instituţiei muzeale, Emil Strungă.

Ştefan Hruşcă şi colindele sale revin la Galati
In luna decembrie, Ştefan Hruşcă şi colindele sale vor fi prezente la Casa de Cultura a Sindicatelor din Galati. Concertul face parte din turneul de colinde „Leru-i Ler” prin care artistul va strabate mai multe orase din tara noastra. Stefan Hrusca revine pentru a duce mai departe stravechiul obicei: colindul. Colindele minunate cântate de Ștefan Hrușcă vor bucura sufletele celor prezenti la spectacol. Concertul va aduce galatenilor celebrele melodii : Florile Dalbe, Trei Pastori, Afara Ninge Linistit, Linu-i Lin, Sfanta-i Sara de Craciun, dar si Ruga Pentru Parinti. Cantautorul maramuresean va sustine acest concert pe 28 decembrie,de la ora 20.00, admiratorii dovedindu-si fidelitatea in fiecare an, umpland sala de concert pana la refuz si aclamandu-l cu emotie pe cel ce interpreteaza intr-o maniera speciala colindele de Craciun. Hrusca, cel mai cunoscut si iubit interpret de colinde se face auzit an de an in casele oamenilor, dand viata frumoaselor traditii romanesti, celebrand de fiecare data Craciunul si datinile strabune. Pretul unui bilet pentru acest concert este de 80 lei.

Turneul Internaţional Enescu Experience, la Teatrul Muzical
Joi, 7 mai 2015, incepand cu ora 19.00, in sala teatrului Muzical Nae Leonard, violonistul Alexandru Tomescu alături de celebrul pianist rus Eduard Kunz, va sustine un concert simfonic dedicat memoriei marelui muzician român George Enescu. „Turneul International Stradivarius – Enescu Experience”- 2015 este dedicat memoriei marelui muzician român George Enescu- la 60 ani de la moartea artistului. Programul este o integrală ENESCU, în Premieră Națională, interpretată de Violonistul Alexandru Tomescu și pianistul rus Eduard Kunz. Totodată, Turneul Internațional Stradivarius este dedicat unei cauze sociale și de interes public – RESTAURAREA Casei Enescu de la Mihăileni- Botoșani și transformarea într-un centru cultural și muzical internațional. Alexandru Tomescu este omul pentru care muzica nu are limite: capabil să abordeze cele mai grele partituri în concerte-maraton, în turnee de zeci de oraşe, violonistul se bucură de o apreciere unanimă din partea publicului. Drumul lui în muzică a început odată cu lecţiile de vioară primite de la mama sa, prof. Mihaela Tomescu şi a continuat apoi cu studii îndrumate de maestrul Ştefan Gheorghiu în România şi de Tibor Varga, Eduard Schmieder, Igor Oistrach, Ruggiero Ricci şi Herman Krebbers în străinătate. Pregătirea excepţională de care s-a bucurat i-a adus premii la cele mai prestigioase […]