Gălăţenii sunt invitaţi să ia parte la prezentarea unei poveşti speciale. Povestea va fi spusă în cadrul vernisajului expoziţiei de fotografie „Baroque en noir”, care va avea loc miercuri, începând cu ora 18.00, la Muzeul de Artă Vizuală.
Echipa care a depus talent, suflet, timp şi sârguinţă în realizarea acestui proiect, şi-a propus ca expoziţia să nu fie una obişnuită – „Baroque en noir” a fost gândită ca o poveste în care elementele principale sunt puterea, intriga, magia, trădarea, care împreună alcătuiesc un tablou ce depăşeşte limitele fotografiei fashion. Echipa menţionată e formată din artistul fotograf Simona Andrei, designerii vestimentari Monica Goldbach şi Roxana Stoian, make-up artistul Roxana Dobre.
„„Baroque en noir” este un proiect început în toamna anului 2013, fotografiindu-se în patru şedinţe, în spaţii precum pădurea Gârboavele, Centrul Nică Petre Brăila, clădiri părăsite, malul sudic al Dunării. Ne-am dorit ca fotografiile cuprinse în „Baroque en noir” să fie străbătute şi legate de un fir epic. Fiecare personaj s-a născut în strânsă legătură cu felul de a fi al celor care i-au dat viaţă. Textele care însoţesc imaginile sunt voit ermetice, informează, sugerează, dar lasă fiecăruia libertatea de a imagina mai departe. Cu ajutorul scriitorilor Petrişor Militaru şi A.G.Secară, aceste texte pilot iniţiază invitaţii, astfel ca, în momentul vernisajului, personajele din fotografii să poată fi recunoscute”, a spus fotograful Simona Andrei.
Expoziţia va avea loc la noul sediu al Muzeului de artă, situat pe strada Tecuci, la parterul blocului V3, vizavi de Magazinul Muzica din Piaţa Centrală.
Baroque en noir, o expozitie care spune o poveste
Altii au citit si...

Filmul „Lumea e a mea” va avea proiecție de gală la Galați
Duminică, 15 noiembrie, ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Galați va avea loc spectacolul de gală al filmului Lumea e a mea/ The World is Mine, debutul în lungmetraj al regizorului Nicolae Constantin Tănase. La proiecție vor participa regizorul Nicolae Constantin Tănase, actrițele Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu. „Lumea e a mea/ The World is Mine”, o dramă despre generația 2000, aduce în prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescentă ca oricare alta din Constanța. Larisa vrea multe de la viață: bani, valoare, influență, popularitate și respect. Și acum, fiind îndrăgostită, va face totul pentru a le obține. Lumea e a mea/ The World is Mine este un film colorat și amar, viu și strident, despre revolta inutilă a unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook. „Lumea e a mea a pornit ca un scenariu de licență al scenaristei Raluca Mănescu, cu care am lucrat la toate scurtmetrajele de până acum. Inițial, povestea urmărea trei adolescente şi prietenia lor, şi mi-a plăcut emoția şi energia pe care o dezvoltau personajele şi situatiile în care erau puse fetele. Am crezut că e necesar un film despre maturizare […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

Ziua Mondială SIDA marcată la Galati prin campania „InspiRED”
Asociaţia Persoanelor Afectate (APA) Brăila implementează la nivelul judeţelor Brăila şi Galati campania „InspiRED”, un proiect al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). Proiectul îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există, că ele au dreptul la o viaţă normală, invitând populaţia la informare, deschidere, acceptare şi toleranţă. Acţiunile au loc în contextul în care la 1 Decembrie se marchează la nivel mondial lupta cu virusul HIV şi susţinerea pentru cei care trăiesc cu HIV. Activităţile campaniei cuprind: o dezbatere cu participarea autorităţilor, organizaţii neguvernamentale, mass-media, alţi actori implicaţi cu tema „HIV/SIDA o problemă a comunităţii”; o campanie de informare în şcolile din judeţ cu teme legate de prevenirea infecţiei cu HIV în rândul tinerilor, o campanie de informare stradală cu ajutorul unor pliante care vor fi distribuite populaţiei; grupuri de suport cu pacienţii seropozitivi din judeţ; alte acţiuni publice de conştientizare Un raport recent al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării arată că populaţia consideră că persoaneloe seropozitive sunt categoria de persoane cele mai expuse riscului de discriminare în România (Percepţii şi atitudini privind discriminarea. Raport de cercetare realizat pentru Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, (august 2015)). Alt […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

Exponatul lunii martie „Paine de la 1892” la Muzeul de Istorie
Proiectul expoziţional Exponatul lunii, derulat de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, vizează prezentarea unui bun muzeistic cu valoare deosebită din patrimoniul instituţiei. În luna martie a.c., vizitatorii pot admira la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, exponatul lunii: PÂINE DE LA 1892. Pâinea, coaptă în vara anului 1892, în Italia, a fost prezentată în cadrul Expoziţiei Italo-Americană de la Genova (10 iulie – 4 noiembrie 1892), expoziţie care marca aniversarea a 400 de ani de la descoperirea Americii de către Cristofor Columb. Vasile Pamfil, unul dintre membrii echipajului crucişătorului «Elisabeta» a intrat în posesia pâinii, inclusiv a cutiei în care fusese expusă, şi a adus-o la Galaţi. Acesta o donează în mai 1915 lui Paul Paşa, directorul Şcolii nr. 6 de băieţi din Galaţi. Întregul patrimoniu al Muzeului de la Şcoala nr. 6, inclusiv pâinea, sunt donate de Paul Paşa, în 1939, nou-înfiinţatului muzeu de istorie din Galați.” Micro-expoziţia, organizată de asistent cercetare Ovidiu Nedu, poate fi vizitată în perioada 5 – 31 martie 2015, de miercuri până duminică, între orele 9.00 – 17.00. PARTENERI MEDIA: Redescoperă Istoria, Presa Galaţi, SUNTEM ROMANIA !, e-cultura.info, Sapte Seri Galati-Braila, Asociatia Pentru Renasterea Galatiului, Prin Galati […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
Arrinera Hussarya – un bolid polonez de 650 CP
Firma Arrinera Automotive a făcut publice, recent, detaliile despre primul supercar de producție polonez – Arrinera Hussarya. Cu un design ce aduce aminte de mașinile de la Lamborghini, Hussarya are performanțe uluitoare: motorul de 650 CP oferă bolidului o viteză maximă 340 km/h. Primele critici apărute După ce imaginile cu noul bolid polonez au fost făcut publice, mulți au început să strâmbe din nas, acuzând faptul că Arrinera s-a inspirat cam mult din modelele celor de la Lamborghini. Ce-i drept, fantele din partea din față a mașinii seamănă leit cu cele de la Lamborghini Aventador. De asemnea, designul portierelor aduce cu Gallardo. Caracteristici tehnice Polonezii nu au făcut deloc rabat de la calitate și performanță atunci când și-au construit supercarul. Având un motor V8 de 6,2 litri, ce dezvoltă nu mai puțin de 650 cai, Hussarya atinge suta de kilometri în 3,2 secunde, viteza maximă fiind de 320 km/h. De menționat că polonezii lucrează la acest model de câțiva ani buni, primele informații fiind oferite în urmă cu un an de zile, atunci fiind prezentat modelul Venocara, din care avea să deriveze Hussarya. În ceea ce privește interiorul mașinii, polonezii nu au făcut publice imaginile, precizând că încă lucrează la […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
Concert Vunk in Zodiar, 16 martie
„Vrei o tara ca afara”, „artificii pe tavan” si „prajitura cu jeleu” servita „la orice ora”? Vrei rasfat si „iubire cu imprumut”? Atunci vino vineri, 16 martie, de la ora 21:00 in Zodiar si lasa-i pe Cornel Ilie si colegii sai de trupa sa iti dedice baladele celui mai recent album VUNK. Iar daca se incinge atmosfera, nu-ti face griji. O vom „scoate la capat, cand se stinge lumina”! Ce poate fi mai placut dupa o saptamana obositoare la servici sau la scoala, decat un concert intr-o seara de vineri. Probabil ca la acelasi lucru s-au gandit si membrii trupei Vunk care si-au propus sa va faca pentru cateva ore sa uitati prezentul si sa va bucurati de cateva ore de muzica buna. Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă) Similare Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)

O nouă premieră la Teatrul Dramatic: „Trilogia Belgrădeană”
Teatrul Dramatic „Fani Tardini” găzduieşte în acest weekend, premiera spectacolului „Trilogia Belgrădeană”, de Biljana Sbrljaanovic, în regia lui Erwin Simsensohn. Astfel, sâmbătă şi duminică, 28 şi 29 noiembrie, de la ora 19.00, iubitorii de teatru sunt invitaţi la o piesă care, pe un ton comic sau dramatic, prezintă provocările şi dificultăţile cu care tinerii se confruntă în încercarea de a se integra în ţările de adopţie. „Trilogia belgradeană” prezinta trei poveşti ale unor tineri belgrădeni care aleg să plece din ţara natală unde nu întrevăd nicio soluţie pentru viitorul lor. Toate personajele din spectacolul Trilogia belgrădeană emigrează spre ceva, undeva, în conjuncturi diferite. Pentru ei, plecarea vine la pachet cu ratarea. Cele trei episoade ale Trilogiei belgrădene, piesă scrisă în 1997 de Biljana Sbrljanovic, nu se petrec la Belgrad. La Praga, la Sidney, la Los Angeles, exilaţii fostei „naţiuni iugoslave” încearcă să sărbătorească Crăciunul, Anul Nou, dar oricât ar părea de nefiresc, ei simt că sărbătoarea e acolo, în Belgradul de unde au fugit şi unde e rău, nu unde au ajuns şi ar putea fi bine. „Trilogia belgrădeană” propune trei istorii – una din Cehia, una din Australia şi una din Statele Unite ale Americii, trei poveşti cu oameni […] Partajează asta:Clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)Clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)