Bani de la stat pentru nunți și botezuri. Ce sume pot primi românii pentru astfel de evenimente

bani de la stat pentru nunti si botezuri

Guvernul va oferi credite tinerilor care vor face nuntă, botez, pentru a plăti creșa sau grădinița copilului sau pentru a-și cumpăra o nouă mașină. Potrivit premierului Nicolae Ciucă, este vorba despre un program care va fi adoptat în viitorul apropiat.

Guvernul va da bani pentru nunți și botezuri

Este vorba despre programul „Family Start”, care urmează să fie adoptat, dar și programul „Sprijin pentru România”, care va pune la dispoziție sume de bani pentru plata procedurilor de fertilizare în vitro pentru familiile care nu pot avea copii.

Programul „Family Start” a fost făcut public de către Nicolae Ciucă de „Ziua internațională a Familiei” și „Ziua Familiei Române”. Premierul a mai precizat că este pentru prima dată în istoria României când Guvernul are un minister dedicat familiei, care luptă pentru copii, tineri și familii.

„Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de guvern”, a susținut Ciucă.

Câți bani ar putea primi tinerii

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a explicat, la Antena 3, ce sume de bani vor putea fi accesate de către tineri prin astfel de credite garantate de stat. În primul rând, studenții pot accesa 10.000 de euro pentru a-și plăti anumite nevoi personale.

De asemenea, credite de 15.000 de euro vor fi disponibile pentru tinere familii sau pentru tineri care nu constituie neapărat o familie. Potrivit Gabrielei Firea, aceste credite vor putea fi acordate tinerilor pentru plata chiriei, grădiniței, creșei sau pentru evenimente personale, precum nunți sau botezuri.

„Diferenţa dintre aceste credite şi un credit obişnuit de consum, care poate fi contractat acum de la o bancă privată este în primul rând garanţia statului.

Nu se cere dovada unor venituri, nu se pune gaj pe o anumită proprietate, deci sunt favorabile tinerilor şi sunt asemenea celor pe care noi le cunoaştem, dar din păcate, doar din literatura de specialitate sau din filme”, a precizat Gabriela Firea.

Programul „Family Start”, anunțat de către Nicolae Ciucă, se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani. Până în momentul de față, nu au fost anunțate condițiile în care vor putea fi accesate aceste credite.

Citiți articolul original pe Playtech

Declinarea răspunderii! pringalati.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALTII AU CITIT SI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola