Baletul „Lacul Lebedelor” la Teatrul Muzical pe 9 martie

Iubitorii de balet sunt așteptați pe 9 martie, începând cu ora 19.00 la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, unde va fi pus în scenă baletul „Lacul Lebedelor” de P. I. Ceaikovski, organizat de Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa şi Asociaţia Culturală SpectacolArt.

Prim-soliști, Eliza Maxim și Otilia Ganea vor interpreta rolurile Odette-Odille, Horațiu Cherecheș și Sergiu Dan în rolurile Siegfried și Rotbart . Spectacolul se bucură de coregrafia maestrului Mihai Babușka, asistat de Corina Dumitrescu și Monica Cherecheș și de scenografia semnată Adriana Urmuzescu. Manager este Daniela Vlădescu.
Prim-solistul Horaţiu Cherecheş a declarat că a sosit momentul ca şi românii din alte judeţe, iubitori de balet, să aibă posibilitatea să urmărească compania de balet constănțeană, un reper în arta coregrafică românească. Datorită numărului mare de turnee în străinătate, artiștii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” nu au avut ocazia să se prezinte şi în faţa publicului din ţară. „Dorim să demonstrăm ceea ce am demonstrat şi pe marile scene din lume, că suntem profesionişti şi sperăm că vom impresiona şi publicul din ţară prin acest spectacol reprezentativ”, a afirmat Cherecheş.
„Lacul lebedelor”,compus de Ceaikovski în 1877, este cea mai cunoscută dintre lucrările sale, însă nu a avut un succes imediat. Este știut faptul că muzica a fost mult prea dificil de interpretat pentru dansatori, iar coregrafia, semnată de Julius Reisinger, a fost considerată neinspirată.
Abia după moartea compozitorului, în 1895, „Lacul Lebedelor” avea să fie prezentat într-o coregrafie de neuitat, semnată de Marius Petipa și Lev Ivanov, coregrafie ce stă și astăzi la baza majorității punerilor în scenă ale baletului (la Teatrul Mariinsky, Sankt Petersburg). Baletul are la origine o poveste germana al carei subiect este lupta dintre dragoste si fortele raului. Un print care se afla la o partida de vânatoare noaptea, în mijlocul padurii, gaseste din întâmplare un lac plin de lebede.
Una dintre acestea, regina lebedelor, se dovedeste a fi o prea-frumoasa fecioara care fusese transformata în lebada de un vrajitor malefic. În cele din urma, printul, care se îndragosteste de ea, o ajuta sa scape de vraja.
Din nefericire, povestea nu se termina aici. Vrajitorul intervine din nou si o face pe tânara fata, Odette, invizibila, înlocuind-o cu Odile, perfect identica la înfatisare cu Odette dar cu un suflet diabolic.
Pentru a-l scapa pe print de demonica Odile, Odette accepta sa se sacrifice, aruncându-se în lac. Din fericire, dragostea ei adevarata si devotamentul aratat fata de iubitul sau îi uneste în cele din urma pe cei doi îndragostiti, asa cum se întîmpla în toate povestile de dragoste din baleturile clasice.
Prețul unui bilet la acest spectacol este de 60 lei.

Picture of Alina Bararu

Alina Bararu

Adauga Comentariu

E-mailul dvs. este în siguranță la noi.

ALȚII AU CITIT ȘI...

Sign In Prin Galati

Autentificare sau înregistrare prin utilizarea contului dvs. social nu este activă.

sau

Vei primi detalii contului pe email.

Resetati Parola